Kezdőlap Kecskemét „TANÉVZÁRÓ FESZTIVÁL”

„TANÉVZÁRÓ FESZTIVÁL”

A Kecskeméten negyedik alkalommal megtartott rendezvényhez idén is csatlakozott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

„Tanévzáró Fesztivál” elnevezésű program keretében 2019. június 14-én Kecskemét város történelmi főterén negyedik alkalommal búcsúztatták az oktatási évet az általános, valamint a középiskolás diákok.

A rendezvény fő szervezője, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata megkeresésére a rendezvényhez a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is csatlakozott két állomással.

A megyei bűnmegelőzési osztály szakelőadói, Bozóné Soós Marianna c. r. alezredes és Liptai Linda c. r. őrnagy a biztonságos szórakozásra és a nyár veszélyeire hívták fel a fiatalok figyelmét a közeledő Kábítószer-ellenes Világnap eszmeiségét is szem előtt tartva.

A közlekedésrendészeti osztály balesetmegelőzési előadója Farkas Attila c. r. főtörzszászlós egy rendszeresített traffipax berendezés segítségével mérte a rövidtávú futásban versengő diákok sebességét.

Mindkét állomáson a speciális bűnmegelőzési feladatokat ellátó diákok, a „Hírös Kortársak” segítették a rendőrség szakembereinek munkáját, ezáltal is népszerűsítve tevékenységüket diáktársaik körében.

A 2018/2019-es tanévet záró „futamon” 3 általános iskola és 12 középiskola tanulói – 150 diák – vettek részt. A csapatok összesen 20 állomás feladatait teljesítve mérhették össze erejüket, ügyességüket és tudásukat, melyek során a biztonság kérdéskörével többféle megközelítéséből is találkozhattak.