Kezdőlap Hírek Újabb Rejtő sikerkönyvek hallgathatók meg Kern András előadásában!

Újabb Rejtő sikerkönyvek hallgathatók meg Kern András előadásában!

Ezekben a napokban újabb két albummal bővül a Hungaroton Rejtő-sorozata: „Az elátkozott part” és „Az elveszett cirkáló” sikerregények felvételei kerültek a boltokba Kern András utánozhatatlan előadásában.

Rejtő Jenő az örök klasszikus, aki úgy írt ponyvákat, hogy azok a magyar irodalmi közkincs részeivé váltak. Eredeti humora, egzotikus kalandokba bonyolódó hőseinek karakterei és klasszikussá vált szövegei egyedülálló ízt adnak regényeinek – melyek végigkísérik gyermekkorunkat – és nem hagynak el felnőttként sem.

Akár rongyosra gyűrt puhafedeles kiadványok, akár a tiszteletet parancsoló Rejtő összes, vagy pedig képregények formájában kerül a kezünkbe – Rejtőnek mindig volt, van – és lesz is valami egyedi bája, valami bennfentes varázsa.

Mikor pedig Kern András előadásában hallgatom Rejtő regényeit, az író eredetiségéhez és zsenialitásához hozzáadódik egy másik, ugyancsak teljes lényében humorral átitatott művész egyénisége. Kern hangszíne, értelmezése, beleélése, néhol összekacsintós rezignáltsága még újabb ízeket visz a történetekbe, még valami pluszt ad hozzá. Ráadásul korunk körülményeit ismerve – valószínűleg így szélesebb körhöz is jutnak el ezek a vidám, könnyed irodalmi csemegék.

Élettel telnek meg a Rejtő által leírt figurák, helyszínek és a történetek Kern András előadásában – egyedi karakterrel, ahogyan azt már a Hungaroton Rejtő-sorozatának előzetesen megjelent hangoskönyvein hallhattuk.

A folytatás pedig hasonlóan pazar: Kern András ezúttal Rejtő Jenő: Az elátkozott part[u1]  és Az elveszett cirkáló című sikerkönyveit vette fel egy-egy MP3-as formátumú CD-re.Nem volt kis vállalkozás: Az elátkozott part[u2]  tizenöt fejezete közel hat és fél órát – mígAz elveszett cirkáló tíz fejezete kicsivel több, mint öt teljes órát tesz ki a lemezeken. Remek szórakozás hallgatni őket – akár részletenként, kedélyjavítónak is!