Kezdőlap Kecskemét 28 BŰNCSELEKMÉNY NÉHÁNY HÓNAP ALATT

28 BŰNCSELEKMÉNY NÉHÁNY HÓNAP ALATT

A kiskunhalasi nyomozók három elkövető ügyében fejezték be a vizsgálatot. A férfiak lopásokat, betöréseket és rongálást követtek el a gyanú szerint.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon 2019. február 7-én őrizetbe vettek egy 40 éves és egy 42 éves helyi lakost. A két férfi a gyanú szerint 2018 szeptember és az elfogásuk között időszakban közösen legalább 27 lopást követett el. Városszerte törtek be ingatlanokba az ablakok megrongálásával, ajtók kifeszítésével. A tulajdonosok gondatlanságát is kihasználták: néhány házba a nyitva hagyott ajtón jutottak be.

Az elkövetők általában válogatás nélkül vittek magukkal mindent, amit értek. A bútorok, háztartási gépek és szerszámgépek mellett ruhaneműt, ékszereket, étkészletet, plédet is elvittek, de volt olyan hely, ahonnan festményt, szarvas trófeát, vagy éppen bort, zálogjegyet, régi centrifugát tulajdonítottak el. A tolvajok összességében legalább három millió forint kárt okoztak a tulajdonosoknak.

A betörések elemzése során a nyomozók látókörébe került K. Zsolt és K. Ferenc. A lakcímükön történt kutatás során a rendőrök közel 70 olyan tárgyat találtak, amelyek a bejelentett bűncselekmények elkövetéséből származnak. A nyomozók a lefoglalt dolgok egy részének még most is keresik jogos tulajdonosait, erről bővebben itt olvashatnak.

A férfiak gyanúsítottkénti kihallgatása során kiderült, hogy a bűncselekmények zömét közösen követték el. Egy alkalommal fordult elő, hogy K. Zsolt egy másik ismerősét, K. Csabát vitte magával, akit a nyomozók szintén elfogtak és kihallgattak, illetve a férfi az egyik házba egyedül tört be.

A jelenleg is letartóztatásban lévő K. Zsolt 28 rendbeli, társa, K. Ferenc 26 rendbeli lopás, lopás kísérlet és rongálás miatt állhat bíróság elé, míg a szabadlábon védekező K. Csabát egy lopással gyanúsítják.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.