Kezdőlap Kecskemét BÁCS-KISKUN MEGYEI HÍREK

BÁCS-KISKUN MEGYEI HÍREK

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. július 8-án 0 óra és 24 óra között három illegális migránst tartóztattak fel Tompa Közúti Határátkelőhelyen. A magukat bangladesi állampolgárnak valló külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások további egy személyt akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjen.

A tegnapi napon a járőrök tizenegy főt fogtak el, és további hat előállításáról intézkedtek. Egy személy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 11 óra 30 perckor szabálysértési őrizetbe vett egy 20 éves helyi lakost, aki úgy vett részt a közúti közlekedésben egy tehergépkocsival, hogy őt a vezetéstől korábban eltiltották. Vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

A kalocsai rendőrök 18 óra 45 perckor egy 48 éves férfit vettek bűnügyi őrizetbe. Ellene a Kőszegi Járásbíróság zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban elfogatóparancsot bocsátott ki.

Megyénkben az elmúlt 24 órában öt anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállítottak.