Kezdőlap Események Felsőlajosi XVII. Falunap

Felsőlajosi XVII. Falunap

A mai napon került megrendezésre a XVII. Falunap Felsőlajoson. Nagy ünnep volt ez Felsőlajos számára, hiszen ma került átadásra a felújított Faluház is a „Felsőlajosi Faluház energetikai korszerűsítése” című pályázat keretében.

A project teljes költsége 35 610 000 forint volt, amely keretében megtörtént a Faluház szigetelése, nyílászárók cseréje, valamint a hőleadó rendszer cseréje, padlásfödém szigetelése. A fejlesztés keretén belül sor került egy akadálymentes mosdó és egy akadálymentes parkoló kialakítására is.

Másik két TOP-os pályázatot is megnyert a település a „Tornaszoba és fejlesztő szoba létesítése Felsőlajoson a Meserét Óvodában” és a „Felsőlajosi Fekete István Általános Iskola energetikai Korszerűsítése” című projectek keretében.

Juhász Gyula polgármester köszöntőjét követően beszédet mondott Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke,
majd szalagátvágás következett, ahol Gombkötő Márk, a kivitelező Lajosmizsei Gomép Kft. ügyevezetőjeként is részt vett. 
Majd a felsőlajosi óvodások és iskolások műsora következett.
A „Szép kert, szép környezet” pályázat eredményhirdetését követően a Kézműves Kiállítást tekinthették meg a jelenlévők, majd az ebédre került sor. 

A nap során várt még a helyiekre és a látogatókra: Off-road túrakocsikázás, megtörtént a főzőverseny eredményhírdetése, a Főnix Dance Tánc és Sport Stúdió táncbemutatója, és egyéb helyi értékeket felvonultató események következtek. A sportesemények és az egészségügyi szűrés mellett a gyerekek is találhattak bőven a közparkban is programot.

A polgármester köszönetet mondott minden támogatónak, szponzornak, segítőnek, akik hozzájárulásukkal emelték a falunapi rendezvény színvonalát.