Kezdőlap Zenei élet Gáspár Károly Trio:Salvation

Gáspár Károly Trio:Salvation

Végtelenül kellemes, inspiráló zongorás trió-jazzt hallunk Gáspár Károly és két zenésztársa új lemezén – mely a két évvel ezelőtti nagy sikert aratott CD után a Tom Tom Records-nál jelent meg, és hasonlóan jó szakmai- és közönségfogadtatásra számíthat.

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Triójával saját kompozíciókat és sztenderdeket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztétizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit.

Az első albumuk, The Outsider címmel, 2017. februárjában jelent meg. A JazzMa.hu Olvasói Szavazólistáján az album „Az év lemeze” kategóriában I. helyezést ért el

2019. márciusában, a Tom-Tom Records gondozásában látott napvilágot a Gáspár Károly Trió második albuma, “Salvation” (“Megváltás”) címmel. A hármasban Gáspár Károly partnerei: Horváth Balázs bőgős és Varga Bendegúz dobos.

A friss Fonogram-díjas formáció második lemezére tíz kompozíció került – ebből hatnak Gáspár Károly a szerzője, háromnak Charlie Haden, és ahogy az első lemezen, egy Horváth Jenő feldolgozás most is bekerült az összeállításba.

Gáspár Károly zongorázása élettel és ötletekkel teli, színes és érzések hatják át – kiváló játszópartnereivel csodálatosan éli meg a triózás perceit. Szinte szárnyal a zene, amit létrehoznak, de csak úgy, hogy ők maguk nem szállnak el: mindvégig kifinomultak, ízlésesek és befogadhatók.

Olyan közérthető jazz hármójuk játéka, mely mentes az akadémikus okoskodásoktól – mégis a legmagasabb szintet képviseli. Túlzások nélkül állíthatom, hogy ez az a lemez, amit bármikor szívesen meghallgatok.

Komlós József JR