Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. július 1-én 0 óra és 24 óra között három esetben 37 külföldit tartóztattak fel. A kizárólag férfiakból álló, magukat afgán állampolgárnak valló csoportok tagjai jogellenesen jutottak be az ország területére, így a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 18 óra 45 perckor egy körözött autót foglaltak le a nyomozók.

A tegnapi napon hat személyt fogtak el, további kilencet pedig előállítottak. Hatan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A megyeszékhelyi járőrök 19 óra 15 perckor egy 23 éves helyi nőt igazoltattak, akiről kiderült, hogy a járásbíróság vele szemben szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányságon egy 32 éves férfivel szemben intézkedtek a rendőrök, aki a részére kiszabott szabálysértési bírságot nem fizette meg, így a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárásra ítélte.

A kunszentmiklósi rendőrök egy 29 éves szabadszállási lakost vettek őrizetbe. A férfi úgy közlekedett egy Audival lakóhelyén, hogy őt a bíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A szabálysértővel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

Kiskunhalason, az Átlós úton egy 26 éves román állampolgár közlekedett 5 óra 40 perckor egy Opel Zafira típusú személyautóval. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Szabadkai út kereszteződéséhez érve a kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó Volkswagennek, ezért összeütköztek. Ez után mindkét autó sodródni kezdett, és nekimentek egy – a közelben forgalmi okból álló – tehergépjárműnek. A baleset következtében az Opel négy utasa, valamint a Volkwagen 59 éves sofőrje megsérült.