Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. július 10-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen öt migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három súlyos és négy könnyű sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő. 

Az 5307-es számú úton közlekedett Tabdi irányából 7 óra 15 perckor egy 42 éves csengődi nő egy Toyota személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint az 5301-es számú út kereszteződéséhez érve úgy kanyarodott balra, hogy a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a Páhi felől érkező Renault személygépkocsinak, ezért összeütköztek. A baleset következtében öt személy – a két járművezető, valamint a Renault három utasa – az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezen a napon a rendőrök 10 személyt fogtak el, valamint 16 előállításáról intézkedtek. Közülük 12 fő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 8 óra 44 perckor őrizetbe vettek egy 28 éves lajosmizsei férfit, mivel a Kecskeméti Törvényszék elfogását rendelte el, ugyanis a részére kiszabott közérdekű munka büntetést nem teljesítette.

A kiskunfélegyházi egyenruhások 13 óra 35 perckor ellenőriztek egy személygépkocsit. Az intézkedés során kiderült, hogy a jármű 28 éves helyi sofőrje úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy őt a Kecskeméti Törvényszék a járművezetéstől eltiltotta. A férfit szabálysértési őrizetbe vették.

Nem rendelkezett vezetői engedéllyel az a 46 éves kiskunhalasi lakos, akit 16 óra 40 perckor járművezetőként vontak intézkedés alá a kecskeméti rendőrök. Ezen felül a férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta. Őt szabálysértési őrizetbe vették.

Szintén szabálysértési őrizetbe került az a 32 éves vaskúti férfi, aki 20 óra 20 perckor az 5501-es számú úton úgy közlekedett egy személygépkocsival, hogy őt korábban a Bajai Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől.