Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. július 14-én 0 óra és 24 óra között Kelebia közigazgatási területén hét külföldit tartóztattak fel. Az illegális migránsok jogellenesen léptek be Magyarország területére, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi napon az egyenruhások húsz személyt fogtak el, és további öt előállításáról intézkedtek. Négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon 7 óra 30 perckor őrizetbe vettek egy 56 éves helyi lakost, akivel szemben a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A kecskeméti járőrök 14 óra 30 perckor egy 19 éves nőt igazoltattak a megyeszékhelyen. Róla kiderült, hogy a járási hivatal vele szemben szabálysértési elzárást szabott ki.

Kiskunhalason 17 óra 20 perckor egy 46 éves férfivel szemben intézkedtek a rendőrök. A helybéli lakos úgy közlekedett egy segédmotoros kerékpárral a városban, hogy őt a vezetéstől jogerősen eltiltották. A sofőrt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés. Ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre négy sofőrt állítottak elő.