Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. július 23-án 0 óra és 24 óra között három esetben összesen 22 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó és Tompa közigazgatási területén. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Csikéria külterületén öt migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.

Az 5211-es számú úton közlekedett Kerekegyháza felől Lajosmizse irányába 15 óra 30 perc körül egy 47 éves kunszentmiklósi nő egy Suzuki személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint az 5202-es számú út kereszteződéséhez érve a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a balról érkező Kawasaki motorkerékpárnak, ezért összeütköztek. A baleset következtében az 58 éves kecskeméti motoros férfi – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos sérülést szenvedett.

Ezen a napon a rendőrök négy személyt fogtak el, valamint kettő előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kiskunhalasi járőrök 19 óra 35 perckor igazoltattak egy 25 éves helybélit. Az intézkedés során megállapították, hogy a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárás letöltését rendelte el a férfival szemben, aki a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette be.