Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. július 29-én 0 óra és 24 óra között három esetben összesen kilenc külföldi férfit tartóztattak fel Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Katymár külterületén húsz migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint tizenhárom anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Négy sofőrt ittas járművezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Ezen a napon a rendőrök kilenc személyt fogtak el, valamint hat előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 10 óra 30 perckor lopás miatt őrizetbe vettek egy 28 éves helyi lakost. A férfit akkor érte tetten a biztonsági szolgálat, amikor az egyik kecskeméti áruházból hozzávetőleg 20.000 forint értékben édességeket akart ellopni.

11 óra 3 perckor szintén a megyeszékhelyi rendőrök vettek őrizetbe egy 21 éves budapesti nőt, aki szabálysértést követett el.

Az egyenruhások Kiskunhalason igazoltattak egy segédmotoros kerékpárral közlekedő helybélit. Az intézkedés során kiderült, hogy a 70 éves férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a Kecskeméti Törvényszék 2020. május 8-áig a járművezetéstől eltiltotta, ezért szabálysértési őrizetbe vették.