Kezdőlap Kecskemét Idén is összekötik az alkotás és az adományozás örömét a Csopaki Művésztelep...

Idén is összekötik az alkotás és az adományozás örömét a Csopaki Művésztelep táborosai

Az ifjú művészek az Ökumenikus Segélyszervezet beiskolázási programját támogatják


A nagy hagyományokkal bíró Csopaki Művésztelep tábora amellett, hogy számtalan fiatal művésznek jelent inspiráló alkotási és fejlődési közeget, fontos közösségteremtő erővé is vált az elmúlt évtizedben. Az idei tábor záróakkordjaként az Ökumenikus Segélyszervezet javára szerveznek jótékonysági aukciót a legjobb csopaki munkákból.  A 22. alkalommal megrendezendő tíznapos táborban közel 40 fiatal vesz részt, akik festészet, grafika, formatervezés, divattervezés és fotó szakokra jelentkezhetnek, egyszerre akár több művészeti irányban is kipróbálva magukat.
 
Az elkészült műveket a Csopak Galériában fogják kiállítani, melynek 2019. július 30-ai megnyitója egyben egy jótékonysági aukció is lesz. A felajánlásokkal az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt!adománygyűjtéséhez csatlakozik a Művésztelep. A művészdiákok munkáiért felajánlott, azaz az aukción befolyó összegből a Segélyszervezet rászoruló gyermekek számára vásárol iskolaszercsomagokat augusztusban. A rendezvény házigazdája a segélyszervezet önkéntese, az ismert televíziós személyiség Gönczi Gábor műsorvezető lesz. 
 
A tábor vezetője, Baska Barbara grafikusművész és filmrendező elmondta: „Egyes alkotások több tízezer forintért keltek el tavaly, de volt olyan festmény is, amelyért 100 ezer forintot adtak. Az előző évek eredményei alapján bizakodva fogtunk bele idén is az aukció szervezésébe. 2018-ban 448 000 forint gyűlt össze, mellyel a mostani célkitűzéshez hasonlóan az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési programját segítettük, az azt megelőző évben pedig a csopaki szimbólum templomtoronyba sikerült harangot öntetni a művésztelep legátütőbb munkáiból szervezett aukción befolyt 700 000 Ft-ból. A művésszé nevelés mellett fontosnak tartjuk a fiatalok egy felelős, nyitott, nemes lelkű életre való szemléletformálását, illetve azt, hogy az aukció során a munkájuk sikeressége mellett a segítés örömével is gazdagodjanak.”