Kezdőlap Kecskemét ITTASAN SZENVEDETT BALESETET

ITTASAN SZENVEDETT BALESETET

A Kalocsai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az 5301-es számú úton, Homokmégy-Halomszállás közigazgatási területén közlekedett 2019. március 16-án 6 óra körül egy Seat Ibiza típusú személyautóval egy 25 éves férfi. A nyomozás adatai szerint a sofőr a főút 67.800-as méterénél – egy balra ívelő útkanyarulatban – lement az útpadkára, majd amikor a járművel vissza akart térni az útra, először keresztbe fordult, végül a bal oldali árokba csúszva nekiütközött egy fatuskónak. A baleset során az autóban egyedül utazó sofőr megsérült. Őt a rendőrök ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállították. A kirendelt igazságügyi orvosszakértő az alkoholfogyasztás tényét alátámasztotta, így a férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.   

Az eljárás során az is kiderült, hogy a gyanúsított nem használta a biztonsági övét, ezért vele szemben külön közigazgatási eljárás indult.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.  

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Köztudott, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépjárművet vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!