Kezdőlap Események Lovastorna: Magyarország válogatottja a világ elitjével mérkőzik

Lovastorna: Magyarország válogatottja a világ elitjével mérkőzik

Idén a hollandiai Ermeloban kerül megrendezésre a lovastorna junior VB és felnőtt Eb július 24-28-ig. Hollandia legnagyobb lovas központjában 12 magyar versenyző  képviseli hazánkat, akik 4 lóval és jó esélyekkel érkeztek a monumentális lovas csarnokba.

Junior egyéni kategóriában Dabat Isabella a Kiskunhalasi Lovasbandérium versenyzője, Gönczi Dorottya a Berri SE, valamint Görgey Zsófia a Magyar Póni Klub lovasai indulnak. Ugyanezen kategória páros számában Szabó Nikolett és Jakab Liza mérettetik meg magukat a Budapesti LK színeiben. A felnőtt egyéni kategóriát Németh Blanka a Magyar Póni Klubtól és Somogyi Eszter a Kaposvári Lovasakadémia SC-től képviselik. A válogatott csapatvezetője Török Barbara.

A nyitó napon elsőként a junior kötelező kűröket láthatta a közönség. Itt a legjobb hazai helyezést Dabat Isabella érte el 7,126 ponttal, ami a 14. helyre volt elegendő. Gönczi Dorottya a 31. lett 6,611 ponttal, míg Görgey Zsófia a 33. helyen végzett 6,592 ponttal. Junior párosaink pedig 8. helyen állnak 7,240 ponttal.

Szabó Nikolett és Jakab Liza is, valamint nem utolsó sorban Zakariás nevű lovuk egyaránt szép teljesítményt nyújtottak, sajnos ezt a teljesítményt pontjaik nem tükrözték, ugyanis az év során megszokott pontoknál most vékonyabban fogott a bírák tolla.

A csütörtöki napon a felnőtt Európa-bajnokság versenyszámai következtek, ahol a női mezőnyben, valamint a csapatok versenyében voltunk érdekeltek. A kötelező számok jól sikerültek. Az erős mezőnyben jelenleg Németh Blanka Kincses nevű lovával a 12. helyen áll 7,576 ponttal, míg Somogyi Eszter Zakariással a 21. 7,129 ponttal.

Délután a felnőtt csapatokon volt a sor és a Magyar Póniklub Szövetség versenyzőin. Az erős mezőnyben a 10. helyig sikerült jutni, csapatunk innen várja majd a folytatást, név szerint: Németh Blanka, Bohácsi Melinda, Ács Kornélia, Horváth Petra, Gaál Gréta és Habsburg-Lothringen Károly.

A nap további részében a junior lányoké volt a főszerep, köztük három magyar versenyzővel. Elsőként Dabat Isabella lépett pályára Quiece D. Aunis nevű lovával.

Isabella egy biztos, szép kűrt mutatott be (7,542 pont), és ezzel a 14. helyen biztosította helyét a döntőben (összesítésben 7,334 pont). Ezután Görgey Zsófia jött Kincsessel, akinek sikerült egy folyamatos, nagyobb hiba nélküli kűrt bemutatnia, és ezzel összesítésben végül a 37. helyen zárt (6,667 pont). Harmadikként Gönczi Dorottya lépett pályára Fecskével. Fecske nagyon szép, magas pontokat kapott, de Dorka végül sajnos visszacsúszott a 45. helyre (6,473 pont).

A folytatásban a junior nöi döntőben leszünk érdekeltek Dabat Isabella révén, illetve következik az EB talán legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, a Nations Team Event, ahol a Magyar Póniklub Szövetség csapatával, valamint két felnőtt egyéni versenyzőnkkel, Németh Blankával és Somogyi Eszterrel állunk rajthoz.

A Lovastorna Junior Világbajnokságon és Felnőtt Európa Bajnokságon a Magyar Lovastorna Válogatott hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink:  06/70-606-1221

Budapest, 2019. július 27.