Kezdőlap Események Magyar lovastornászok először a Nemzetek Kupáján

Magyar lovastornászok először a Nemzetek Kupáján

A hollandiai Ermeloban meggyőző hazai teljesítményekkel zajlik a lovastorna junior VB és felnőtt Eb. A junior női egyéniben legjobb magyarként Dabat Isabella zárta a Világbajnokságot, aki bejutott a szám döntőjébe, így végül a 15. helyen zárt 7,232ponttal. Dabat Isabella élete első világbajnokságán remekül bemutatkozott. A junior párosok mezőnyében a Szabó Nikolett – Jakab Liza páros a második fordulóban hibátlanul teljesítették a teljes gyakorlatsort, így lényegesen magasabb pontszámot értek el,  (7,952 pont). Összesített végeredményük alapján így a 7. helyen végeztek a 14 párosból.

Magyarország először vett részt az úgynevezett Nemzetek Kupája versenyben, ahol a Magyar Póniklub Szövetség felnőtt csapata, egyéniben Németh Blanka (Magyar Póniklub Szövetség) és Somogyi Eszter (kaposvári Lovasakadémia SC) alkották a Kupában résztvevőket. Németh Blanka kezdett egy remek gyakorlattal (7,776 pont), majd Somogyi Eszter is csak kisebb hibát vétett (7,341pont). Ezután következett a csapat 5,320-as pontszámmal, ezzel Magyarország összesítésben a 8. helyen végzett. Ez a teljesítmény azt eredményezte, hogy Eszter egy helyet előre tudott lépni és a 20. helyen fejezte be a versenyt. Blanka a 12. helyen végzett, ami azt jelenti, hogy számára még nem ért véget a verseny, ugyanis bejutott a döntőbe. A zárónapon az EB döntőkre kerül sor, ahol szintén hazai lovasainkért szoríthatunk.

A Lovastorna Junior Világbajnokságon és Felnőtt Európa Bajnokságon a Magyar Lovastorna Válogatott hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink:  06/70-606-1221

Budapest, 2019. július 28.