Kezdőlap Kecskemét Nyáron is folyamatos a nyüzsgés a Kecskeméti Spartacusban!

Nyáron is folyamatos a nyüzsgés a Kecskeméti Spartacusban!

A nyári szünet ellenére sem áll meg az élet a széchenyivárosi asztalitenisz klub életében, hiszen egész nyáron különböző táborokkal várják a gyermekeket.

Az elmúlt hetekben a fiatalok részt vehettek a Parádfürdőn megrendezett erdei táborban, ahol az erdei túrázás mellett sok érdekes program várt rájuk. Többek között kézműves foglalkozásokon – agyagozás, bőrművesség, kenyérlángos sütés -, sportprogramokon és ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt az élővilágunkról, például a gombákról és a vadállatokról, mely újdonsült tudásukat a gyermekek a gyakorlatban is alkalmazhatták. Persze nem maradhattak ki a játékok, mint a csocsó, asztalitenisz, íjászat, társasjátékok vagy a számháború és a bátorságpróba. Különböző kirándulásokra is mehettek, például ellátogattak a parádsasvári üvegmanufaktúrába és az Ilona-völgyi vízeséshez is. A fiatalokkal kísérőként Faragóné Kmecs Lilla és Kovács Csaba volt, aki a következőképpen fogalmazott: „Első saját tábori élményem 30 évvel ezelőtt volt, idén pedig már 2. alkalommal mentem a fiatalokkal Parádfürdőre. A gyerekek olyan dolgokat hallhatnak, láthatnak és csinálhatnak, ami nem mindennapi és szokványos, így a természet mindenkiből mást hoz ki.”

Ez idő alatt pedig a széchenyivárosi csarnokban is folyamatosan táborok folytak. Több héten keresztül mennek a gyermekek pingpongtáborokba, ahol megismerkedhetnek az asztalitenisz szabályaival és fortélyaival a technikai és erőnléti edzéseken, szakképzett edzők segítségével, de a kikapcsolódás és a pihenés sem maradhat el: mesenézés, játék, strandolás, fagyizás formájában. Az asztalitenisz táborokat Fodor Miklós, Dékány Ferenc és Nyúl Zsolt vezették le.

Ezen kívül megrendezésre került az Ötletes Vakáció elnevezésű tábor is, amely olyan színes programokat nyújtott a gyermekeknek, mint kincskeresés a Spari területén, kézműves foglalkozás, süti készítés, logikai és sportos csapatjátékok valamint kirándulások Kecskemét területén: a Vadasparkba, az Argos Kutyaiskolába és a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba. A táborok a nyár további részében is folytatódnak, így aki még kimaradt, nem maradt le, továbbra is hasonlóan izgalmas programokra lehet számítani! További információ: https://kspari.hu/taborok