Kezdőlap Kecskemét Szeder: Bátran lépek

Szeder: Bátran lépek

Szeder bátran lépett és megújult hangzással, de a megszokott lendülettel és korábban megismert stílusával maximális összhangban állította össze harmadik lemezének anyagát.

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett, a Francia Sanzonverseny díjazottja – és közvetlen közelről is emlékezhetünk személyére, hiszen a Kecskeméti Utcazenész Találkozó fődíjasa volt.

Szeder sokoldalú művésznő, aki számos oldalát megmutatta már ez idáig is a szélesebb közönségnek. Vokálozott a Dal nyertes, Eurovízió döntőbe jutó ’Wars for nothing”-ban, énekel az Ivan & The Parazol – Mode bizarre lemez három dalában is, és a Szeder-koncertek mellett rendszeresen fellép más formációkkal is, többek között vendégeskedik a Lóci játszik projektben, amellyel legutóbb a Ki Mit Tube internetes tehetségkutatón második helyezést értek el.

Szeder 2013 áprilisa óta koncertezik állandó zenekarával. Felléptek már az A38 hajón, az MR2 Akusztik műsorban, a Művészetek Völgyében és több más fesztiválon, valamint a Budapest Jazz Clubban, a Szimpla Kert pedig még egy koncertfelvételüket is megjelentette az év legjobb fellépőinek szentelt Szimpla Garden Hits válogatásalbumon.

Szeder első albumával 2014-ben jelentkezett – és közben nem is egy alternatív slágerrel szerettette meg magát a közönséggel (A Feri feneke például igazi toplistás dal lett) öt év elteltével pedig nemrégiben pedig megjelent legújabb nagylemeze.

A zenekar tagsága időközben jelentősen átalakult, az énekes-gitáros Szeder mellett Szabó Árpád (hegedű), a Trillionból és ékből ismert Lee Olivér (gitár), Borbély Mátyás (nagybőgő/basszusgitár) és az ex-Kiscsillagos Mihalik Ábel (dob) játszik.

A Tom Tom Recors kiadásában megjelent, tíz számot tartalmazó új lemez változatos zenei anyagában találunk dögös jazz-funk-rockos szerzeményt (a címadó dal), refrénre felpörgető, elektronikával kacérkodó koncertslágert (Szabadon leszünk) és zongorás balladát is (Vége a harcnak), de a hegedűtől sem kell természetesen búcsút vennünk.

A tíz számot zeneszerzőként és szövegíróként is a kimagaslóan tehetséges hölgy: Szeder jegyzi, aki billentyűsökön is játszik új lemezén. Dalai kedvesek, friss hatásúak, személyesek és első hallásra szerethetők.

(KJJR)