Kezdőlap Kecskemét Az előadás folytatódik, csak magasabb szinten

Az előadás folytatódik, csak magasabb szinten

Sportkörjúlius 15-én megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as asztalitenisz idényre.A fúziót követő 2. évben már merészebb álmokat, szervezettebb szakmai munkát, jövőt építő mindennapi tevékenységet terveznek megvalósítani. Két terem áll rendelkezésükre, a Széchenyi sétány 11. szám alatti központi csarnok, illetve a Damjanich János Általános Iskola tornaterme. Ez annyit jelent, hogy például július 29 és augusztus 9 között napi két edzésen,közel 20 asztalon folytak az edzések. Városunkba látogatott már második alkalommal a Szuper Liga győztes, Bajnokok Ligája 4. helyezett, osztrák női bajnok FroschbergLinz csapata,edzőjükkel, Harci Zsolttal. Naponta több mint 5 óra technikai, illetve kondicionális edzésen vesznek részt a játékosok, ezzel kellő szakmai tudást és magabiztosságot szerezve a szeptemberben induló 2020-as asztalitenisz szezonra.

A Spartacus 2019/2020-as idényben is több csapatot szerepelteta különböző ligákban. Alapvető cél, hogy a saját utánpótlás és felnőtt bázis erősítése, azaz számukra megfelelő játéklehetőség biztosítása.A legfelsőbb osztályban, az Extra Ligában, a tavaly 6. helyezést elérő női csapat indul. Erősítenek is, hiszen egy kiváló szerb játékossal bővül a kecskeméti gárda. AleksandraRadonjic előző évben kiemelkedően szerepelt a szerb első osztályban.Mellette az idény nyáron megrendezett utánpótlás Európa bajnokság ifjúsági egyéni versenyszámban a legjobb 16 közé jutott, saját nevelésű Drabant Anita képviseli a Spartacust. Harmadik csapattagként pedig az előző évben is náluk játszó és kiemelkedő teljesítményt nyújtó, szintén saját nevelésű Füle Kata, illetve Márkus Enikő teszi teljessé a kecskeméti klub gárdáját. Az elnökségambiciózus célt állított az edzők és játékosok elé, ugyanis a FinalFourba kerülés a cél.

Második számú női gárdát az NB I-ben indítja a Spari, ahol egyrészt a még újonc korú,  mindössze 12 esztendős Polónyi Nóra kap játéklehetőséget. Mellette csapattag lesz a Spartacus ”legnagyobb harcosa”, Szvitacs Alexa, aki megújult erővel, elképesztő nagy küzdelemután para játékosként tér vissza az asztaliteniszhez, megkezdve útját a tokiói paralimpiai játékok felé. Márkus Enikőre ebben a csapatban is számít a klub, mivel nagy rutinnal rendelkezik, így ösztönző erőként is tud hatni fiatalabb csapattársaira.Kitűzött cél a közép mezőny elérése.

Ahármas számú együttese a férfiak mezőnyét erősíti az NBII-ben, mivel tavalyi szezonban szenzációs teljesítménnyel bajnok lett az NBIII-as gárdájuk. Csapat változatos felállással fog szerepelni, de a két alappillére Jádi Dominik és Gyetvai Ákos, akik folyamatos edzéssel és motivált versenyzéssel évről-évre kimagasló fejlődést mutatnak. További csapattagok: Gyarmati Zsolt, Miskolczi Kristóf, Mezei Levente.A tavalyi bajnokcsapat célja megmérettetni magát és a bentmaradás, illetve minél több tapasztalatot szerezni.

Ujhidy Tibor elnök:Rendkívül eredményes éven van túl a Spartacus, de következő évre még magasabbra tesszük a mércét, hogy méltón tudjuk képviselni Kecskemét városát a hazai, illetve a nemzetközi asztalitenisz mezőnyben.A saját nevelésre támaszkodás évtizedek óta hitvallása a Sparinak, és ez most sem lesz másképpen, ráadásul méltán bízhatunk Drabant Anita illetve Polonyi Nóra országos, sőt nemzetközi egyéni sikereikben is. Külön öröm számunkra, hogy egyrészt egyben tudtuk tartani, sőt sikerültmegerősíteni isaz Extra Ligás női csapatunkat. A FinalFour komoly cél, de van hozzá egy mentálisan és tudásban is egységes csapatunk. Szvitacs Alexa, a példaképünk, súlyos betegsége bekövetkezését követően pontosan egy évvel. leküzdve a kezdeti, nagy lelki, fizikai kihívásokat, hosszú, nehéz, de hisszük, hogy sikeres sportkarriert kezd építeni a parasportban, sőt az épek világában is. Igyekszünk mi és Kecskemét város is ehhez minden segítséget megadni. Megnyugtató, hogy Fodor Miklós, Szabó Krisztián és Vajda Viktor személyében országosan is meghatározó edzők irányítják a szakmai munkát, akiket nagyszerűen segít Dékány Ferenc és Nyúl Zsolt. Remélhetőleg vár ránk még egy több, mint 20 millió csarnok felújítási projekt is. Amire nagyon büszke vagyok,hogy 2020. március elején egy soha nem látott, nagyszabású országos egyéni magyar bajnokságot rendezünk Kecskeméten. A lényege, hogy közel 500 versenyzővel, a magyar asztalitenisz sport minden szegmense – utánpótlás, felnőtt, szenior, parasport – egyszerre, egy helyen tartja az országos egyéni magyar bajnokságot. Szeretjük a kihívásokat, de hittel és egy kiváló közösségrévénnagy reményekkel indulunk a következő versenyévadnak.