Kezdőlap Gazdaság - Turizmus Cseppkőbarlang Ausztriában

Cseppkőbarlang Ausztriában

Ausztriában, a gamingi Ötscher cseppkőbarlang (Tropfsteinhöhle) megtekintése kiváló lehetőség minden az országba kiruccanni vágyó számára, ugyanis a környék egyik legnagyobb nevezetességéről van szó.  Az érdekes, különleges formájú, és forma alapján elnevezett akár több millió éves cseppkövek megtekintése mellett, tökéletes program a barlangban való tartózkodás, ugyanis feledhetetlen új élményben részesít.

A barlangban tiszta, és friss a levegő, mely a tüdő számára mindenképp egészséges. A cseppkövek mellett látható egy különleges tó, melyben semmiféle élőlény nem található. A barlang hatalmas eszmei, és kulturális érték az ország számára, ugyanis egy-egy cseppkőoszlop kialakulása rengeteg ideig tart. Minden harmincadik év során nő az oszlop 1 mm-t.

A sisak, és zseblámpa mellett kölcsönözhető egyéb felszerelés is a közel egy órás barlangnézésre. Az út alkalmas a német nyelvtudás bővítésére is, azonban van lehetőség magyar nyelvű útmutató használatára. Az Ötscheri cseppkőbarlang minden korosztály számára elérhető, s ezt a lehetőséget érdemes megragadni, akár családostul, akár barátokkal.  A csoportvezetők minden esetben megbízhatóak, és szívesen válaszolnak az érkezők felmerülő kérdéseire.

Nyitva tartás:

Május 1- október 26 minden szombaton, vasárnap, és ünnepnap 9-16 óráig

Nyári szünetben még szerdánként 9-16-ig

Információ: Johann Scharner

Tel/Fax: 07485/98559 od.

Tel. 0664/4064154

Hans- Peter Wahl,

Tel. 0664/88433893

e-mail: [email protected]