Kezdőlap Egészség „Európa legjobb családbarát fürdője” a makói Hagymatikum

„Európa legjobb családbarát fürdője” a makói Hagymatikum

Az Európa-szerte népszerűségnek örvendő, Makovecz Imre által tervezett, különleges és impozáns látványt nyújtó makói Hagymatikum minden család számára ideális kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket kínál. Nem csupán a véletlen műve, hogy egy szakmai zsűri – az utazási irodák és szakújságírók ajánlását figyelembe véve – az European Spa, Fitness & Wellness kategóriában, a tavalyi esztendőben „Európa Legjobb Családbarát Fürdője” címmel jutalmazta a magas színvonalon működő, közkedvelt fürdőt. A hatalmas szakmai elismerést jelentő díj odaítélésénél a megfelelőség, kivitel, innováció, marketing, visszajelzések, brand, és kommunikáció területeit vették figyelembe azért, hogy az igényes, minőségi úti célokat keresők figyelmébe ajánlhassák a szolgáltatókat.

 A fürdő mind a kültéri, mind a beltéri részlegén – ahol összesen 18 medencével várják a vendégeket – tartogat meglepetéseket, különlegességeket külföldi, valamint belföldi látogatói számára. Az élményfürdő részlegen található élménymedencék, csúszdák, gyermekmedencék minden korosztály számára felhőtlen szórakozást, önfeledt kikapcsolódást biztosítanak.

 A különálló szauna világban a 9 változatos szaunát, gőzkabint, valamint melegpadot is kipróbálhatják az érkezők, akik a naponta megtartandó szeánszokon – ahol a szauna mesterek változatos egyedi szauna szeánszokkal kedveskednek a szaunázás szerelmeseinek – ugyancsak részt vehetnek. A szeánszok alkalmával a szauna mester fokozatosan hevíti fel a kabint aromás ráöntésekkel különleges frissítőkkel és meglepetésekkel. A rövid ideig tartó felmelegedés nemcsak edzésben tartja a vérkeringést, de hatására olyan immunvédelmet segítő anyagok szabadulnak fel a szervezetben, melyek segítenek felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben.

 A Hagymatikum Gyógyfürdőben (az örök élményt jelentő fürdés mellett) sokféle gyógykezelés is igénybe vehető, mert a helyi gyógyvíz kiválóan alkalmas mindennemű ideg-és ízületi problémára, fájdalmak enyhítésére, vagy sérülések utókezelésére. A víz alatti sugármasszázs hatására a görcsös izmok ellazulnak, valamint a vér-és nyirokkeringés fokozódik. A szénsavas fürdő biológialig hat a perifériás keringésre, s a szív teherbíró képességét javítja. A külön súlyfürdésre kialakított medencében történő kezelések alkalmával pedig a nyomás alá került idegszálak felszabadulásával a fájdalmak garantáltan csökkennek. A marosi gyógyiszap összetétele, ásványi anyag tartalma és hőmérséklete miatt kifejezetten alkalmas gerinc- és végtagízületi gyulladások kezelésére, sőt nőgyógyászati- és bőrgyógyászati betegségek esetén bizonyítottan hatásos.

 A fürdő éttermében a hagyományos magyar konyha finomabbnál finomabb fogásai mellett szezonra szabott, aktuális különlegességeket is megkóstolhatnak a vendégek, akik többek között friss és ropogós saláták, pirosra sült pecsenyék, illatozó levesek közül válogathatnak.

 Aki egyszer ellátogat a magas színvonalon működő fürdőbe, az garantáltan törzsvendégként tér majd vissza.  

MAKÓI GYÓGYFÜRDŐ ZRT.

H-6900 Makó, Makovecz tér 6.
E-mail: [email protected]
Tel: +36 62/511-220