Kezdőlap Régió HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. augusztus 5-én 0 óra és 24 óra között két illegális migránst tartóztattak fel. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak jogellenesen léptek be az ország területére, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi napon a járőrök kilenc személyt fogtak el, és további hét előállításáról intézkedtek. Öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak. Egyikük – egy 68 éves nő – a gyanú szerint állatkínzás vétségét követte el. Az esetről bővebben itt olvashatnak.

Megyénkben az elmúlt 24 órában négy könnyű sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Mint arról tegnap röviden beszámoltunk, az 52-es számú főúton, Fülöpszállás térségében személyi sérüléssel járó baleset történt. Kecskemét felől Solt irányába közlekedett 15 óra 40 perc körül egy 36 éves szabadszállási lakos egy Opel Astra F típusú személygépjárművel. A helyszíni szemle adatai alapján haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó Opel Astra H típusú autó mögött, és amikor az forgalmi okból megállt, nekiütközött úgy, hogy az tovább sodródva nekiment az előtte, szintén forgalmi okból álló Renault Master tehergépkocsinak. Az elsődleges információkkal ellentétben a baleset során nem egy, hanem két személy – a H Astra sofőrje és 10 éves utasa – szenvedett könnyű sérüléseket az orvosi vélemény szerint.

A KRESZ rendelkezései szerint másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetén is – meg lehessen állni. Vezessenek óvatosan és körültekintően! Ne feledjék, a balesetek megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!