Kezdőlap Események Jubileumi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum a Hírös Héten

Jubileumi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum a Hírös Héten

A Hírös Hét Fesztivál keretén belül 2019. augusztus 23-án pénteken 10:00 órától immáron 20. alkalommal kerül megrendezésre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum, melyet az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság támogatásával és fővédnökségével szervez  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület.

A szervezők tisztelettel hívnak minden, a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben érdekelt szereplőt a Hírös Város Turisztikai Központba (Kecskemét, Rákóczi út 15.).

Idén is neves előadók kiváló szakmai előadása által nyerhetnek betekintést az érdeklődők többek között a vidékfejlesztési program aktualitásaiba és a magyar mezőgazdasági termékek piacra jutásának lehetőségeibe.

Hagyományokhoz híven Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a rendezvény fővédnöke, aki a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól ad átfogó tájékoztatást. Madari Örs a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője az agrár- és vidékfejlesztési támogatások Bács-Kiskun megyei helyzetképéről számol be. Szó lesz még a magyar mezőgazdasági termékek piacra jutásának segítéséről, az Agrármarketing Centrum tevékenységének bemutatásáról Giczi Gergely ügyvezető helyettes előadásában. Morva Tamástól az Agrárközösség Kft. növényorvosától és növényvédelmi üzletág vezetőjétől „Drónok alkalmazása a mezőgazdaságban” címmel hallhatnak előadást. Ezt követően Somosné Dr. Nagy Adrienn a Pilze Nagy Kft. ügyvezetőjea biomassza alapú gazdaságról fog beszélni, Szabó György Jakabszállás község polgármestere pedig Jakabszállás fejlesztéseit foglalja össze az Európai Unió pályázatainak tükrében. Végül, de nem utolsó sorban S. Nagy Beáta tulajdonos által kerül bemutatásra a Kecskemét- Kisfáiban működő NPK Charolais Farm, Betti Delikát és Terézia Kertje, mint családi vállalkozás és jó gyakorlat.

A gasztrofalatokat követően a szervezők 14 órától várják a kedves vendégeket a XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás megtekintésére a Kossuth-szoborhoz.

A rendezvényen való részvétel ingyenes. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

www.aranyhomok.hu

www.facebook.com/akegyesulet

www.hiros7.aranyhomok.hu