Kezdőlap Események Kecsketejben fürösztik a gólyákat Kecskeméten

Kecsketejben fürösztik a gólyákat Kecskeméten

Újabb őrült kecskeségekkel rukkoltak elő a Hírös Hét szervezői

Izgalmasabbnál izgalmasabb programokból az idei Hírös Hét Fesztivál kínálatában sincs hiány, de a rendezvény legkülönlegesebb eseményeinek kétségkívül az augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján megtartott kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés ígérkeznek.

Immár hagyomány, hogy az idénaugusztus 17. és 25. között megrendezettHírös Hét Fesztiválon központi szerepet kapnak a kecskék. A Hírös Heteta tavalyihoz hasonlóan idén is elözönlik majd a mekegő négylábúak: lesz főtéri kecskenyájterelés, kecsketejben fürösztik majd az egyetem gólyáit és mindenki kedvence, a cuki kecskefogat is újra ellátogat a nyárzáró fesztiválra. A Hírös Vágtán a szokásos lovas programok mellett egy kecskefutamot is végigizgulhatnakmajd az érdeklődők, de kecskefajta-bemutatókra és országos kecsketejtermék-versenyre is sor kerül, a Juh és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezetégisze alatt.

Tavaly hatalmas sikerrel és nagy érdeklődés mellett állítottak fel a kecsketejivó világrekordunkat, idén ezt szeretnénk megdönteni, arra készülünk, hogy legalább 600-an koccintanak majd velünk egy pohár kecsketejjel Kecskemét főterén” – árulta el Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató.

A Hírös Hét fesztivál idei újdonsága, hogy a rendezvény kettévált: első feleHírös Hét Classic, második fele pedig Hírös Hét New Generation néven kerül megrendezésre. Előbbi elsősorban az idősebb generációnakkedvez:koncertet ad Ákos és Geszti Péter, musicalsztárokérkeznek a városba, lesz Abba Tribute Show, és HungarianNights Show magyar és amerikai táncosok közreműködésével, a megnyitón pedig a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar különleges zenei meglepetéssel kedveskedik a közönségnek.

A fiatalok a legismertebb hazai lemezlovasokkal búcsúztathatják majd a nyarat: eljön többek között Burai Krisztián, és itt lesznek a Best Face Fest népszerű fellépői is.A Kecskeméti Fiatalok Napján, amelyet a Kecskeméti Ifjúsági Tanáccsal közösen rendeznek a szervezők a Neumann János Egyetem gólyáit rengeteg izgalmas program várja majd. Először rövid városismereti vetélkedőn, majd különleges sportprogramokban vehetnek részt, betekintést nyerhetnek többek között az ország legszínvonalasabb U11-es korosztály számára kiírt nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornájába, a FutureCup-ba. Bemutatkoznak a helyi sportklubok, a remek hangulatról pedig kecskeméti zenekarok gondoskodnak majd. A Hírös Vágta lóerői mellett ezúttal brutális gépilóerők is megjelennek a Hírös Hét fesztiválon, idén ugyanis egy izgalmasnak ígérkező Harley-Davidson találkozó keretei közt közel száz lélegzetelállító vasparipa szállja majd meg a várost.