Kezdőlap Zenei élet Kontor Horváth Acoustic

Kontor Horváth Acoustic

Új formáció, új dalok, régi ismerősök, régi zenésztársak felszabadult játéka: ez a két ismert zenész alkotta duó – ez új lemezük rövid esszenciája.

Ha egy mondattal kellene leírni a Kontor Horváth Acoustic produkciót, talán nem is lehetne találóbban.

Kontor Tamás és Horváth Misi évtizedekre visszanyúló barátsága mostanra teljesedett ki egy közös zenei produkcióban. Az album sokszínűsége a két zenész ingerekben gazdag zenei útjának egyenes következménye, hallhatunk popos rockos nótát ugyanúgy, ahogy visszaköszön a blues vagy a country is.

A vagány elképzelésből mely szerint egy gitáros énekes és egy szájharmonikás összeáll, egy formabontó, sablonokat felrúgó, nagyon szerethető zenei anyag született a Tom Tom Records gondozásában. Tulajdonképpen láttunk ilyet nem is egyet a hatvanas évek második felében – és izgalmas zenei élmény, ha jó ötven év elmúltával ilyen felállással, és ilyen kihegyezett zeneiséggel találkozhat a hallgató. Egy ilyen felállásban ugyanis nemigen lehet mellébeszélni – viszont remekül kihozza az alkotópáros erényeit is.

Mint például Kontor Tamás néhol Axl Rose-ra hajazó stílusú éneklése és színekkel teli gitárjátéka. De az elismerésre méltón sokoldalúan tehetséges zenész emellett még basszusgitározik, dobol és zongorázik a most megjelent tizennégy számban – sőt az itt hallható billentyűsöket is ő programozta. Így aztán nem az a klasszikus utcazenész formáció a Horváth Mihály felvillanyozó szájharmonikázásával felálló duójukkal készített lemezük – melyhez egyetlen dal erejéig még Heincz Gábor Bigát is meghívták egy kis baráti éneklésre.

Pop-rock dalokat hallhatunk bluesos és country-s felhanggal, de a funky érzés sem hiányozhat belőlük. Az angol és magyar nyelvű dalok instrumentális felvételekkel váltják egymást, a jóleső sokszínűség egyértelműen erősíti a dalokat, egymásra támaszkodva, sodró lendülettel épül fel az album íve.

Új formáció, új dalok, de régi zenésztársak felszabadult játéka ez: Tamást és Misit régi barátság köti össze: mindketten több mint húsz éve erősítik a hazai könnyűzenei élvonalat.Barátaik támogatásával, az együtt zenélés örömével a hátuk mögött hozták létre a Kontor Horváth Acoustic produkciót.

A duó színpadi produkciója gitár, ének, loop pedál, harmonika, beatbox és a lábdob segítségével komplett zenekarként szólal meg, egy igazi érdekesség a hazai színpadokon – a Kontor Horváth Acoustic első albuma pedig igazi unikum, zenei csemege.

Komlós József JR