Kezdőlap Kecskemét Kozák: Hiba csúszott a rendszerünkbe

Kozák: Hiba csúszott a rendszerünkbe

Kozák Danuta elismerte, hogy a rajt előtti mérlegelést elmulasztották, de előtte kétszer is lemérték a hajót.

A Kárász Anna, Kozák Danuta 500-as párost kizárták csütörtökön az ICF olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, miután a hajójuk 80 dkg-mal kevesebb volt a minimális megengedettnél.

„A tegnapi nap után rendbe kellett tenni a fejemet – kezdte az ötszörös olimpiai bajnok pénteken délelőtt. – Az egész szituáció nehezen érintett. Van egy rendszerünk, egy versenyrutinunk, az edzőm, a párom mérlegeli a hajónkat. Kétszer is le lett mérve, előző este és a verseny napján is, a rajt előtti mérlegelés azonban el lett mulasztva, azt elrontottuk, és ezt nagyon nehéz fejben rendbe tennem. Annának még nehezebb lehet ezt feldolgozni, hogy egy hazai rendezésű vébét egy ilyen betli miatt ki kell hagynia. Nagyon sajnálom! Lehet összeesküvéselméleteket szőni, de nem tudom, mi történt. Kétszer lett lemérve, ki lett centizve, hogy az annyi legyen. Nem értem.”

Pénteken délelőtt K-1 500 méteren előfutamában a második helyen végezve jutott tovább a középdöntőbe, erről így nyilatkozott Kozák Danuta: „Ez a nagy hátszél már zavaró, de nem volt olyan rossz a pálya. Próbáltam jó érzéssel kajakozni. Nem tudom, hogy mi lesz a döntőben, most egyelőre a középfutamra koncentrálok, lentről építkezem.”