Kezdőlap Zenei élet Malek Andi Soulistic: Álom

Malek Andi Soulistic: Álom

A kiváló adottságokkal rendelkező énekesnő saját együttesével vette fel kilencszámos, legújabb albumát.

A Malek Andi Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban. Jáger Bandi tulajdonképpen vendégnek hívta fellépésükre az énekesnőt, de az egyszeri közös munka annyira jól sikerült, hogy állandó együttműködés lett belőle. A zenekar nevének az énekesnő neve mellé választott poénos “Soulistic” a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal; a formáció pedig egy nagyon különleges projekt lett, amely a jazzt és az R&B stílust ötvözi a soulos attitűddel.

A Tom Tom Records-nál megjelent újdonságán Malek Andi zongoristája: Jager Bandi dalait énekli, a dalszövegek nagy részét pedig maga írta meg; de két dalszöveg erejéig olyan neves szerző is felbukkan lemezén, mint Müller Péter Sziámi – és mellettük egy dalt Shajna Zaid verselt meg. A lemez producere és hangszerelője pedig Jáger Bandi volt

Malek Andi és Jáger Bandi duóját erősítendő – hozzájuk méltón a hazai jazz nagy nevei működnek közre a közös munkában, olyanok, mint a dobosLakatos Pecek András, a gitáros Balogh Roland, a nagybőgős Hárs Viktor, és a Kecskeméten kötődései miatt is jól ismert ütőhangszeres: Mogyoró Kornél.

Együttműködésük folytán egy olyan sokszínű anyag állt össze, amely ugyan alapvetően a jól hallgatható, populáris jazz körébe tartozik – de azon túl rengeteg hatásból építkezik. Ebben pedig a fúziós jazz-rock, a popsláger, a népzenés vagy világzenés beütés is felfedezhető.

Mindenesetre nagyon kifinomult, igényes összhatás a végeredmény – egy olyan magas minőség, melynek értékeire dal és dal után – más és más szemszögből, de újra rácsodálkozhatunk.

Komlós József JR