Kezdőlap Jótékonyság Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

Sztárok és önkéntesek is bekapcsolódtak a 1353-as adományvonalra érkező pénzadományokból készülő tanszercsomagok összeállításába

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának 2. hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Az 1000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtést a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. 
 
Az első tanszercsomagok összeállításában mai napon önkéntesként segített Wolf Kati, a kampány arca, Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Vastag Csaba énekes és Szabados Ágnes műsorvezető. Az ismert személyiségek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.
 
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés ezen családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent. Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már egy hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.huoldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. Anagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.