Kezdőlap Rendőrségi hírek ROKONOK VESZTEK ÖSSZE

ROKONOK VESZTEK ÖSSZE

A Bács-Kiskun megyei Bátyán két, egymással rokonságban álló család tagjai vesztek össze, ám a vita verekedéssé fajult, mely során többen botokkal, kövekkel támadtak a sértettekre.

Állampolgári bejelentés érkezett 2019. augusztus 5-én 8 óra 55 perckor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Bátya belterületén 8-10 ember összeverekedett.

A helyszínre érkező járőrök már csak a vitás felek egy részét találták a helyszínen. A hat személy – három férfi és három nő – elmondta, hogy rokonaikkal, egy 45 éves sükösdi férfivel, és a vele lévő másik három személlyel keveredtek szóváltásba, amely verekedéssé fajult. A kisebbik társaság három tagja botokkal, locsolótömlővel, téglával, és más, ütésre alkalmas eszközökkel bántalmazta a sértetteket. Ennek során egy 31 éves nő az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett, egy 28 éves nő és egy 30 éves férfi pedig könnyebben sérült.

A verekedők a rendőrök kiérkezése előtt a helyszínről elmenekültek, ám őket rövid időn belül elfogták. A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével gyanúsítható 45 éves férfit, 41 éves élettársát és 17 éves gyermeküket a nyomozók kihallgatták. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társai jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyet a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálja.