Kezdőlap Események Szeptemberbenközel 90 ezer kisgyerek lépi át először az iskola kapuit

Szeptemberbenközel 90 ezer kisgyerek lépi át először az iskola kapuit

A K&H 5 tippje, hogyan szoktasd hozzá elsős gyermekedet az iskolához.

Budapest, 2019. augusztus21. –A tanévkezdés mindig kihívás nemcsak a gyerekek, hanem az egész család számára, de még izgalmasabb, amikor gyermekünk először lépi át az iskola küszöbét. A kicsik életében hatalmas változás ez, hiszen egy sokkal szigorúbb napirendhez, új társakhoz és környezethez kell igazodniuk, ami nem minden gyereknek megy könnyedén. A K&H gyógyvarázs program a gyermekek testi és lelki egészségének támogatójaként5 tippet ad arra, hogyan készüljünk fel közösen az iskolára.

A legtöbb család számára a tanévkezdés nagy kihívás, hiszena nyári szabad programok után nehezebbvisszaállni az iskolai mindennapok szigorúbb rendszerébe. Még izgalmasabb a helyzet, ha gyermekünk első osztályba megy, hiszen rengeteg új dolgot tapasztal meg: a korán kelést, a hosszabb ideig egy helyben maradást, a fokozott koncentrációt, az osztálytársakat és a környezetet. Ehhez a sok-sok újdonsághoz nem minden gyerek alkalmazkodik könnyen. A KSH adatai szerint a 2017-18-as tanévben több mint 91 ezer volt az általános iskolai elsősök száma, és nagyságrendileg idén is ilyen számban várható, hogy első ízben lépik át először az iskola kapuit. A K&H gyógyvarázs program elkötelezetten támogatja a gyermekek testi és lelki egészségét, ezért összegyűjtött5 tippet arra, hogyan készüljünk fel közösen az iskolára.

hozzászoktatni a rendszerességhez

Mivel az ovihoz képest az iskolában már jóval szigorúbb rendszer van, érdemes otthon is következetes napirend szerint alakítani a nyár utolsó napjait– különös tekintettel a felkelésre és alefekvésre. Szerencsés, ha ez nem egyik napról a másikra történik, hanem fokozatosan keltjük egyre korábban a leendő elsősünket, így a kicsik szervezete könnyebben alkalmazkodik az új ritmushoz.

segítsüka beilleszkedést

A KSH adatai szerint Magyarországon körülbelül 700 ezren járnak általános iskolába,akiknek hetede küzd beilleszkedési nehézségekkel.Afélénk gyerekeknek sokatsegíthet, ha mesélünk arról, nekünk milyen volt elsősnek lenni, így ő is könnyebben bele tudja magát képzelnia helyzetbe.Fontos, hogy ne csak mi beszéljünk, hanemő is, így kiderülhet, ha fél valamitől. Iskolásat is játszhatunk vele, hogy lássa, milyen egy tanóra, így később már nem lesz olyan idegen a helyzet számára. Az ismerkedés megkönnyítése érdekében már a tanévkezdés előtt szervezhetünktalálkozót aleendő osztálytársakkal,aholkötetlenül együtt tudnak játszani.

próbáljunk ki minden új eszközt

Az iskolakezdést nagyban megkönnyíti, ha a gyermek is várja már.Ezt úgy érhetjük el, ha abenne lévő izgalmatpozitív várakozássá alakítjuk. Ehhez nagy segítséget jelenthet, ha őt is bevonjuka bevásárlásba, együtt választjuk ki az iskolai felszerelést, és otthon ki is próbálhathatja, hogy melyik mire való.Így az iskolában büszkén és bátran fogja használni az új eszközöket.

készítsük fel az önálló közlekedésre

Ha alsó tagozatbanel is kísérjük vagy autóvalelvisszükgyermekünket az iskolába,felsőben már több mint valószínű, hogy egyedül szeretnének közlekedni. Érdemesezért minél korábban megtanítani a közlekedés szabályait, hogykésőbbegyedül is könnyen és biztonságosan boldoguljon. Ez történhet a közlekedési útvonalak közös bejárásával, vagyakár hétvégente családi KRESZ vetélkedőt is szervezhetünk.

vitaminokkal lesz lendületes a sulikezdés

Az új közösségben megnőhet a fertőzéses megbetegedések száma, így az iskolakezdés előtt érdemesfelkészíteni gyermekünk immunrendszerét vitaminokkal, ásványi anyagokkal, hogy ellenállóbb legyen.

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon az intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 661 millió forint értékben, összesen 460 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 48 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.


A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan közel 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 206 lakossági fiókot működtet, és csoportszinten több mint másfélmillió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2200 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet

Főbb adataink:

K&H Bank

2019. I. negyedévének végén:

saját tőke (IFRSkonszolidált, nem auditált): 320 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3247 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,2 milliárd forint

K&H Biztosító

2019. I. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,8 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 179,4 milliárd forint

biztostástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

további információk:

Csordás Emőke, Well PR

telefon: +36 (30) 221-3611

e-mail: [email protected]