Kezdőlap Kecskemét Szeptembertől újra a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe

Szeptembertől újra a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe

Augusztus 31-én véget ér a nyári szünet, szeptember 2-től ismét az iskolai előadási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Az iskolakezdés zökkenőmentes indulása érdekében a 2019. szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek.

Augusztus 30-án, pénteken még a tanítási szünetes, hét utolsó munkanapja, 31-én szombaton a szabadnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Szeptember 1-én vasárnap, a munkaszüneti, illetve a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző napnak, 2-án, hétfőn a hét első iskolai előadási és munkanapjának, 3-án, kedden az iskolai előadási és munkanapoknak megfelelően közlekednek a járatok.

A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk/gyakorlati helyük között – helyközi utazáskor – 90%-os bérlet megváltására jogosultak. A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50%-os menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt. A pénztárakban megváltott bérleteken elegendő csak az oktatási azonosító számot feltüntetni. Az autóbusz-vezetőnél és bérletértékesítési partnereinknél vásárolt bérletekre azonban a nevet, az oktatási azonosító számot és a vásárlás dátumát is tollal, jól olvashatóan rá kell írni. A kedvezményre való jogosultságot – minden esetben – érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni.

Kérjük utasainkat, hogy az utazásuk előtt minden esetben tájékozódjanak a VOLÁNBUSZ és a Közlekedési Központok honlapján is elérhető menetrendi változásokról, valamint a kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről.

Volánbusz Zrt.:

http://www.volanbusz.hu/hu/hirek/forgalmi-hirek/hir/34262

Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.:

https://dakk.hu/images/DAKK%20Zrt.%20Menetrendi%20t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3%20-%202019.08.30.%20%C3%A9s%202019.09.03.%20k%C3%B6z%C3%B6tti%20k%C3%B6zleked%C3%A9si%20rend.pdf

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.:

http://www.emkk.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=940:kozlekedesi-rend-a-2019-augusztus-29-2019-szeptember-3-kozotti-idoszakban&Itemid=363&lang=hu

Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.:

https://www.enykk.hu/cikk/menetrendi-ertesites-az-augusztus-20-es-a-tanev-kezdete-koruli-kozlekedes-rendjerol.html

Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.:

https://www.ddkk.hu/hu/node/3429

Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.:

https://www.kmkk.hu/kmkk/helykozi/KMKK_hirdetmeny_2019_tanev%20kezdete.pdf

Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.:

http://www.knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/700-menetrendi-tajekoztato-a-2019-augusztus-20-ai-uennep-es-a-tanev-kezdete-koerueli-napok-koezlekedesi-rendjerol

A kedvezményekkel kapcsolatos részletes információk az alábbi linken érhető el:

http://www.volanbusz.hu/hu/utazasi-informaciok/jegyvasarlas/informaciok/kedvezmenyes-helykozi-berletek

Budapest, 2019.08.28.

Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.

E-mail: [email protected]Levelezési Cím: 6000 Kecskemét, Fuvar utca 1