Kezdőlap Események VII. Nyakvágó félmaraton

VII. Nyakvágó félmaraton

Augusztus 26-án, vasárnap került megrendezésre immár a VII. Nyakvágó Félmaraton és Családi Nap Ballószögön. Az idei évben is 3, 7, 14 és 22,5 km-es távokban vehettek részt a nevezők.  Az idei évben rekordot döntve 736 előnevezés történt összesen, amelyből  110-en regisztráltak kerékpárosként.

A futás a Ballószögi Sportcentrumból indult,  a szokásokhoz híven 8:45-kor a gyerekek rajtoltak el először 400 m-es távon, amely egy kör a sportpálya futókörén. A versenyre helyszíni regisztrációval volt lehetőség benevezni 12 éves korhatárig. Utána 9:30-kor indult a 3 km-es táv rajtja, a 7 km-es  9:30-kor, a 14 és 22,5 km-es pedig 10:15-kor kezdték meg a kihívásokkal teli, a kiskunsági táj szépségeit és a hírhedt Nyakvágó Dombot bemutató útvonal teljesítését. A 22,5 km-es távot kerékpárral is meglehetett tenni, amelynek a rajta 12:45-kor indult.

A versenyeken kívül a gyerekeket légvár és mászó fal várta a futók beérkeztéig. A helyszínen frissítőpont is rendelkezésre állt az elfáradt versenyzőknek és szomjazó vendégeknek, valamint ingyenes egészségfelmérést is lehetőség volt csináltatni. Mindezeken kívül fotófallal is lehetett vicces fényképeket készíteni a barátokkal és családtagokkal.