Kezdőlap Kecskemét A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Kulturális Örökség és Határon Túli Magyarok...

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Kulturális Örökség és Határon Túli Magyarok Szakosztálya – Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával – 10 alkalomból álló Történelmi Szabadegyetemet rendez

VELÜNK ÉLŐ MÚLT – TRIANON 100 ÉV ELTELTÉVEL címmel.

A rendezvény-sorozatot az érdeklődő diákoktól a nyugdíjas korosztályig bátran ajánljuk, melynek minden alkalmával szakavatott előadók, némelykor újszerű megközelítésben tartanak konzultációval egybekötött előadásokat az ismert békeszerződés körülményeiről és hatásairól, beleértve a fellelhető kecskeméti vonatkozásokat, kutatásokat is. 

A szabadegyetem előadásait a TIT székházában (Tudomány és Művészetek Háza) tartjuk kéthetente csütörtöki napokon 17 és 19 óra között. Az első előadást 2019. szeptember 12-én, az utolsó foglalkozást 2020 februárjában tartjuk.

A program egészének bemutatása céljából 2019. szeptember 4-én 10:30  órakor sajtótájékoztatót tartunk Kecskeméten a Tudomány és Művészetek Háza 1. emeleti, Kerényi József termében. A sajtótájékoztatón a szabadegyetem előadóinak egy része is jelen lesz, amikor is  röviden bemutatják témáikat, s válaszolnak a felvetődő kérdésekre.

A tájékoztatón részt vesznek:
Dr. Kraszkó Károly a TIT megyei elnöke,
Szabics István a TIT megyei igazgatója,
Dr. Kriston Vízi József a TIT Kulturális Örökség Szakosztályának elnöke,
Dr. Falusi Norbert történész, politológus,
Dr. Gyenesei József főlevéltáros, a MNL Bács-Kiskun Megyei Levéltár igazgatója,  
Hajagos Csaba a Kecskeméti Katona József Múzeum osztályvezetője, az MTA BTK Vidéktörténeti Kutatócsoport kutatója,
Szabó Bence főlevéltáros, a MNL Bács-Kiskun Megyei Levéltár igazgató-helyettese.