Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra főbb eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. szeptember 6-án 0 óra és 24 óra között két esetben kilenc külföldit tartóztattak fel. Az illegális migránsok jogellenesen kíséreltek meg bejutni Magyarország területére, így a – kizárólag férfiakból álló – csoportok tagjait visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány tovább hat személyt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök hét személyt fogtak el, és további nyolc előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kalocsai Rendőrkapitányságon 11 órakor egy 45 éves férfit vettek szabálysértési őrizetbe, aki tulajdon elleni szabálysértést követett el. Vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

A kecskeméti rendőrök délután két körözött személyt fogtak el. A 23 éves férfivel szemben lopás, míg egy 72 éves nővel szemben csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

Kiskunhalason egy 21 éves helyi férfit vettek bűnügyi őrizetbe. Őt a járásbíróság kereste egy lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ügyben.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei egy csengődi sofőrt igazoltattak 19 óra 5 perckor. A férfiről kiderült, hogy úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a bíróság a vezetéstől eltiltotta. A férfit gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három súlyos sérüléssel járó, valamint tizenkét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ezek közül egy az M5-ös autópálya megyei szakaszán történt.