Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. szeptember 11-én 0 óra és 24 óra között két esetben összesen 15 külföldi férfit tartóztattak fel Tompa és Kelebia közigazgatási területén.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Kelebia külterületén három esetben összesen 27 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Ezen a napon az egyenruhások 22 személyt fogtak el, valamint 16 előállításáról intézkedtek. Közülük öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai három olyan környékbeli férfit vettek őrizetbe, akik ellen a Kecskeméti Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki bűncselekmény elkövetése miatt. Közülük egy 39 éves jánoshalmi és egy 31 éves kiskunhalasi lakost lopás miatt, míg egy 54 éves helybélit ittas vezetés miatt köröztek.

Szintén a Kecskeméti Törvényszék – lopás bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárás keretében – adott ki elfogatóparancsot egy 25 éves kunszentmiklósi férfi ellen, akit a helyi rendőrök 5 óra 30 perckor őrizetbe vettek.

A délutáni órákban egy kecskeméti áruházban egy férfi a ruhájába rejtett egy üveg sört, majd fizetés nélkül akart távozni. A tolvajt a biztonsági szolgálat tetten érte és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. Az 54 éves L. Istvánt előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vették.

A kunszentmiklósi egyenruhások 16 óra 17 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 33 éves helybélit. A férfi járművezetőként vett részt a közúti forgalomban annak ellenére, hogy őt a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.