Kezdőlap Események Hivatalok képviselői oszthatták meg egymással tudásukat egész napos worshopján az Aranyhomok hotelben.

Hivatalok képviselői oszthatták meg egymással tudásukat egész napos worshopján az Aranyhomok hotelben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, háttérintézményeivel egy 8 helyszínes országjárást szervezett, hogy ezzel is ösztönözze a beruházásokat, az exportot.  

A Bács-Kiskun Megyei vállalatok exporttevékenységét méltatta köszöntőjében Gaál József, alpolgármester a Külgazdasági és Külügyminisztérium műhelynapján. Az exportfejlesztés támogatása és a befektetés ösztönzése volt az esemény nap fő témája. Helyi önkormányzatok és a járási hivatalok képviselőit valamint gazdasági szereplőket egyaránt vártak a mai műhelymunkára. A velük való aktív párbeszéd kialakítása fontos feladata volt az előadóknak. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, háttér-intézményeivel egy 8 helyszínes országjárást szervezett, hogy ezzel is ösztönözze a beruházásokat, az exportot.  

Kohut Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa kifejtette, az export workshop nem csak egy formális rendezvény, előadásainak anyaga az államigazgatás különböző alrendszereiben is használható és alkalmazható tudástár.

Szebeni Dávid, a Külgazdasági és Külügyminisztérium KÖFOP szakértője elmondta, az egész napos eseményen a kormány szakembereivel beszélgethettek a résztvevők a legaktuálisabb export trendekről valamint, hogy az adminisztráció során hogyan segíthetik egymást a gazdasági szereplők és a járási hivatalok dolgozói a térségben.