Kezdőlap Kecskemét Alternatívák a heti 40 órás munkahét helyett

Alternatívák a heti 40 órás munkahét helyett

Aki meglépte azt, amiről a többség csak álmodozik

Sokan kerülnek válságba amiatt a húszas éveikben, harmincas éveik első felében, hogy az előttük álló évtizedekre tekintve mókuskereket látnak maguk előtt, amelyből hiányzik a szenvedély, a lelkesedés és a szabadság. E krízis következményeként vannak, akik motiválatlanná, kedvetlenné válnak, belesüppednek a szürke hétköznapokba, s akár depresszióval kerülnek mentálhigiénés szakemberhez. Mások ennek ellentéteként ide-oda ugrálnak a munkahelyek között, kétségbeesetten próbálva megtalálni a kiutat.
Szerencsére akadnak olyan példaképek, akik alternatívát tudnak felmutatni a taposómalom helyett. Olyan példaképek, akik kialakítottak egy, a fiatal generáció számára is vonzó életmódot. Nem meglepő, hogy ezek az emberek egyben széles követőtáborral rendelkező, sikeres bloggerek, akik tízezreket inspirálnak.
Az Üzlet és Utazás esteken olyan előadók szólalnak meg, akik kialakítottak egy, az átlagosnál szabadabb életformát, illetve új üzleti modelleket dolgoztak ki az életük finanszírozásához. Jellemzően a világot járó szabadúszókról, helyfüggetlen vállalkozókról van szó. Történetükkel arra szeretnék ösztönözni a hallgatóságot, hogy találják meg azokat a lehetőségeket, amelyek kiutat jelenthetnek a „szabvány-élet” nyomasztó egyformaságából. A soron következő, november 12-i előadáson, amely immár a nyolcadik a sorban, több ilyen életmódreformert hallhatnak a jelenlévők.

Aki meglépte azt, amiről a többség csak álmodozik

Harmincz Rita, akit mindenki csak „a sárga ruhás lányként ismer, megtette azt, amit sokan csak a képzeletükben lépnek meg: otthagyta biztosnak tűnő pozícióját egy multinacionális vállalatnál, sőt a lakását is eladta. Megszabadult minden kötöttségtől, immár korlátlan idő állt rendelkezésére ahhoz, amit a legjobban szeret: az utazáshoz. Elmondhatta, hogy a nagyvilág az otthona.
Rita a lakása árából két évig tudta finanszírozni utazó életmódját, ám mint minden nagyobb pénzösszeg, ez is elfogyott egyszer. Ekkor nem az a – sokak számára logikusnak tűnő – lépés következett Rita életében, hogy ismét visszatérjen alkalmazottnak, hanem saját projektekbe kezdett, tartósan is megalapozva a szabadságát. Előadásában arról is mesélni fog, mik voltak ezek a projektek.

Akik megálltak, és feltették a megfelelő kérdést

Harmincz Ritán kívül mások is megálltak, és feltették maguknak a kérdést: mi értelme pörögni a mókuskerékben?
Takács Szabolcs, akit „a 30-as nyugdíjasként” emlegetnek, úgy döntött, hogy fiatalon visszavonul a munkától – anélkül, hogy ő nyerné a lottó ötöst vagy sikercéget alapítana. Amit elhatározott, meg is valósította – a hallgatósággal megosztja, hogyan.
Körmöczi-Kriván Péter üzleti mesemondó és csapatépítő a szándékos megállás szakértője. Nem csak a munkánk szoríthat ugyanis keretek közé, hanem a leghétköznapibb szokásaink is. A telezsúfolt határidőnaplók és a folyamatos feladatteljesítés ellen egy megoldás létezik: a „direkt defekt”, vagyis amikor saját magad elé teszed ki a stoptáblát. Péter sok-sok humorral, egyúttal életszagúan beszél arról, hogyan kapcsoljuk le a robotpilóta-üzemmódot.
A sikeres bloggerek és keresett előadók olyasvalamihez is értenek, ami nem mindig egyértelmű a külső szemlélő számára, mégis eredendően része annak, amivel foglalkoznak: szakértői a személyes márka építésének. Éppen ezért az esten jelen lesz Papp Gábor, Magyarország vezető online marketing blogja, az immár százezres követőtáborral rendelkező The Pitch alapítója és szerzője, hogy megosszon néhány kulisszatitkot a tartalomgyártás és márkaépítés világából.

A 8. Üzlet és Utazás est résztvevői mindannyian olyan személyiségek, akik ki mertek tekinteni a készen kapott életpályamodellekből, és el mertek indulni a saját útjukon – hogy aztán olyan távlatokra jussanak el, ami korábban talán eszükbe sem jutott volna. Így ha majd egyszer visszatekintenek a hátuk mögött lévő évtizedekre, egészen biztosan nem fogja nyomasztani őket a gondolat, hogy „mi lett volna, ha”. Bízunk benne, hogy az est közönségét ugyanerre inspirálják!

Az Üzlet és Utazás előadások szervezője Dallos Zoltán helyfüggetlen vállalkozó, saját maga is keresett előadó, az Alkalmazottból Vállalkozó könyv szerzője.

További részletek:
Üzlet és Utazás 8.0
Helyszín: Lurdy Mozi
Időpont: 2019. 11. 12. 18:00-tól
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/527749941332701/
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/uzlet-es-utazas-8

Fotók: https://drive.google.com/open?id=1hlubC9y4CTW8JMAPypwMcDKI9cYYxwPf

Dallos Zoltán: https://zoltandallos.com/hu/
Alkalmazottból Vállalkozó könyv:  https://alkalmazottbolvallalkozo.hu/