Kezdőlap Kecskemét ASZTALITENISZ

ASZTALITENISZ

Ha hétvége, akkor Szvitacs Alexa, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér asztaliteniszezőjének versenye van.

Most éppen Finnországban volt olimpiai kvalifikációs
versenyen. Az egyéni versenyen, ahogyan már megszoktuk, minden meccsét megnyerve aranyérmes lett. Német, ukrán, két orosz versenyzőt legyőzve végzett az élen.
A csapatversenyeken, csak úgy, mint mindig, a 9 és 10-es szintű játékosok együtt vesznek részt. A 10-es csoport a legkisebb mozgás fogyatékossággal rendelkezők sportolókat tömöríti. Alexa 9-es versenyző, ami fogyatékosság szempontjából hátrányt jelent. A lényeg, hogy a csoportban német, orosz csapatot megverték a lányok, az ukránoktól kikaptak. Az elődöntőben győztek a japánok ellen, majd a döntőben 2/1-re kikaptak a tajvani csapattól.
Alexa a teljes verseny alatt veretlen maradt egyéniben. A csapatmeccseket akkor veszítették csak el, amikor nem sikerült a párost is nyerni. A csapat döntőben az egy kategóriával magasabban besorolásban játszó, kevésbé mozgássérült, világranglista 6. helyezett, tajvani versenyzőt verte meg.

Ujhidy Tibor elnök: 

Alexa folyamatosan javuló játékkal, egyre magabiztosabban versenyez. Minden versenyre kitűz célokat. Most pl. hogy nem veszt egyetlen meccset sem egyéniben. Állandóan edzeni és versenyezni akar, hogy minél hamarabb visszanyerje formáját. Rengeteget kondizik és
valóban nagyon jó erőben van. Kedden már az épek között, a magyar „B Tizek” versenyen vesz részt, hétvégén pedig a Spari Extra Ligás csapatának tartalékja lesz. Hátborzongató, hogy a halál torkából hova jutott el alig egy év alatt. Látszik rajta, minden cselekedete, mentális felkészültsége azt mutatja, hogy nagyon komolyan gondolja a paralimpiai helyezésre egy évvel ezelőtt tett ígéretet. Hiszem, hogy meg is fogja csinálni, mert Ő nem ismeri lehetetlen kifejezést.