Kezdőlap Események Az október hónap kiemelt borvidéke: Szekszárd

Az október hónap kiemelt borvidéke: Szekszárd

„Ott ahol a „hegy” a síkkal összeér, és ahol a Duna és a Sió vize mossa a „hegy” lábát, ott találod a Szekszárdi  borvidéket.” Vesztergombi Csaba

A Szekszárdi Borvidék az Alföld és a Szekszárdi-dombság találkozásánál található, talaja löszös, helyenként meszes, mely különlegesen gazdag, komplex ízvilágot kölcsönöz a boroknak. Éghajlata mérsékelten meleg és mérsékelten száraz.

olyan pincészet 6 borát válogattuk össze és ajánljuk kedvezményesen most Neked októberben, melyek meghatározóak és megkerülhetetlenek, ha a Szekszárdi borvidék borait meg akarjuk ismerni. Íme, a kedvenceink:
  Mészáros Pál Borház és Pince
A Magyar Borakadémia döntése alapján 2016-ban Mészáros Pál lett az év bortermelője. Ugyanebben az évben elnyerte a „Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka” díjat is. A minőség, a szőlő és a bor szeretete pedig azóta mit sem változott. Kóstold meg boraikat és mindezt érezni fogod magad is!
Mészáros Pál Rosé 2019 – 0,75 L – 1.490 Ft + 5 Borháló pont
Idei szüretelésű, ún. primőr rosé. Illata határozott és tiszta, benne sok  gyümölcs és elegancia, ízében friss, kifejezetten üdítő hatású, jó savakkal, hosszú utóízzel.
Amihez ajánljuk: Aperitifnek, spárgaételekhez, kelbimbóhoz, grillezett  sertéshúsokhoz, brie sajtokhoz, friss tavaszi salátákhoz, orosz hússalátához.
_______________________________________________________
Mészáros Pál Prelude 2016/2017 (száraz vörös) – 1,5 L – 3.590 Ft + 5 Borháló pont
Ízeiben izgalmas aromákat, étcsokoládét, kávét, aszalt szilvát fedezhetünk fel. A Prelude az érzékek előjátéka, mely elvezet a „lélek gyönyöreinek kertjébe.”
Amihez ajánljuk: Carpaccio-hoz, hideg sültekhez, kacsamájhoz, sült, rántott májhoz, májas pörköltekhez, májpástétomhoz, bécsi szelethez, rántott szelethez, sült, grillezett lazachoz, fűszeresebb húsos pizzaételekhez, carbonarahoz, meleg sonkához, füstölt nyelvhez, lágy, tejszínes sajtokhoz, ementálihoz.
_______________________________________________________
   Bodri Pincészet 
Szekszárd déli határában a festői szépségű Faluhely-dűlőben, 100 hektáron gazdálkodik és alkotja meg kiválóbbnál kiválóbb borait a Bodri pincészet. Boraik rendszeres szereplői és érmes díjazottjai nagy nemzetközi versenyeknek.
Bodri Kékfrankos – 1,5 L – 2.290 Ft + 5 Borháló pont
Igazi klasszikus, jó ivású kékfrankos, meggyes illat- és ízjegyekkel. Hosszú utóízében is intenzív gyümölcsösséget érezni. Fogyasztását 14-16 °C fokon ajánljuk a hét minden napjára.
Amihez ajánljuk: Remek kísérője lehet egy jó gulyáslevesnek, székelykáposztának vagy könnyebb grill ételeknek.
_______________________________________________________
  Vesztergombi Pince
Ahogy arról az 1700-as évek elejéről származó családi címer és a boraikon megtalálható logojuk is mutatja, a Vesztergombi család igen régóta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borok készítésével. A hagyományok tisztelete és az évszázadok alatt felhalmozódott tudás érződik minden korty borban, mely a Vesztergombi pincében készül. Dőlj hátra és élvezd te is!
Vesztergombi Kadarka 2016  (száraz vörös) 0,75  L – 2.590 Ft + 5 Borháló pont

A Kadarka Szekszárd kincse. Színe jellegzetesen világosabb, a korty könnyedebbnek tűnik a többi vörösbornál, de ez ne tévesszen  meg senkit. Talán a legkomolyabb szerkezettel bíró bor az egész országban, amit  általában titkol, de ha valaki vallatóra fogja és elteszi hosszú évekre, hamar  felfedezi a kadarka kimagaslóan hosszú érlelhetőségét.

Amihez ajánljuk: Camembert és brie sajtokhoz. Bajai és Szegedi  halászlék kiváló kísérője, de a teljes magyaros konyha és az olasz gasztronómia  is kedveli.

Vesztergombi Cabernet Sauvignon 2017 – 0,75 L – 2.490 Ft + 5 Borháló pont
Számos fajtára jellemző komplex érett illat és íz világgal, melyet még inkább kiteljesít a 18 hónapos nagyfahordós érlelés. A bor nagy beltartalmú értékei miatt palackban is hosszan érlelhető.

Amihez ajánljuk: Érleltebb sajtokhoz – pecorino, cheddar, ementáli, dán márvány. Marhahúsokhoz, vad- és gombás ételekhez.

_________________________________________________________
  Twickel Szőlőbirtok
A Szekszárdi Borvidék legnagyobb területtel rendelkező és mára Magyarország egyik meghatározóvá vált borászata a Twickel Szőlőbirtok. Olyan jelentős beruházásokat hajtottak végre a birtokon és a pincészetben, hogy mára sikerült létrehozniuk Magyarország egyik legmodernebb szőlőbirtokát. Kóstold meg boraikat és hagyd, hogy elkápráztasson a korty!
Twickel Olaszrizling 2018 – (száraz fehér) – 5 L – 3.590 Ft + 5 Borháló pont
Telt, buja Olaszrizling nyíltan, titkok nélkül. Gazdag, mély ízvilág, lágy aranysárga  szín, szép, érett savstruktúra, tökéletes egyensúly jellemzi. Klasszikus, enyhén mediterrán típusú Olaszrizling mandulás, közepesen hosszú lecsengéssel. A nagy kiszerelésnek köszönhetően a bor kiszolgál akár nagyobb társasági összejöveteleket is.

Amihez ajánljuk: Főtt, kevésbé fűszeres halakhoz, tojásos hidegtálakhoz, töltött tojáshoz, homárhoz, langusztához, Újházi tyúkhúsleveshez, borjúpaprikáshoz, mandulás pisztránghoz, fácánhoz, nyúlhoz.

*Az akciót Borháló kártyával tudod igénybe venni, amely a vásárlással egyidejűleg kiváltható! 

Az ajánlat 2019. október 31-ig vagy a készlet erejéig érvényes a Borháló üzletekben történő vásárlás esetén.

Szeretettel várunk!

Üdvözlettel,

Balogh Gábor
Borháló Kecskemét

üzletvezető

mobil:30/891-48-45
e-mail:[email protected]
Borháló – nálunk más a mÉrték
Üzlet: 6000 Kecskemét, Hoffmann János u. 3.
Web: www.borhalo.com/kecskemet
Facebook:@borhalo.kecskemet

Nyitvatartás:
H-P:10-18
Sz: 9-14
V: Zárva