Kezdőlap Kecskemét Az önkormányzati választások után a munka az első

Az önkormányzati választások után a munka az első

Fogadják tisztelettel Lejer Zoltán, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselőjének sajtóközleményét, amelynek tárgya: gratuláció és önkormányzati választások értékelése.

Gratulálok a régi új polgármesternek és minden egyéni körzetet nyert képviselőnek. A Fidesz-KDNP nyolc, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület hat egyéni körzetben kerekedett felül, továbbá mindkét politikai alakulat egyenlően három-három listás helyet szerzett meg.

2024-ig a várost két hasonló erejű közösség fogja formálni és alakítani.  A korábbiakkal ellentétben a kormányzóerőt nemcsak érdemben fogja ellenőrizni az ellenzék, hanem a kormánypártnak együtt kell működni az ellenzékkel, hogy minden városrész egyenlő módon fejlődjön. Nincs és nem lehet politikai különbség városrészek között, amikor a forráselosztásról dönt a közgyűlés. A kampány az egymással szembeni küzdelemről szólt, de október 14-étől a munka kerül előtérbe.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület az elmúlt hetekben bemutatta a városrészekben azokat a hiányosságokat, amiket orvosolni szükséges. A gyalogos, autós és kerékpáros infrastruktúra fejlesztése olyan horderejű kihívás, amely közös döntéseket igényel. A szelíd, biztonságos közlekedés megteremtése nem várathat magára közlekedjünk bármilyen eszközzel is. Az előrejelzések szerint gazdasági recesszió várható, ezért válaszul elő kell készíteni a helyi kis- és középvállalkozókkal a stratégiai szerződést a válságálló munkahelyek biztosítása érdekében. A lakhatási szegénység mérséklésére, illetve a fiatalok otthon teremtésének jogos igényére átfogó bérlakásrendszer programot kell kidolgozni. A klímaváltozás okozta kihívásokhoz való alkalmazkodás és a zöldfelületek csökkenése az elmúlt tíz évben hasonlóan megköveteli a közös cselekvést. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület különösen nagy gondot fog fordítani, hogy évről évre ezrével telepítsenek fákat a városban. A meghirdetett programpontokon kívül valódi megoldásra szorul az aluljáró vízelvezetésének problémája. Az iskolák az államosítást követően központi feladatkörbe tartoznak, ettől függetlenül továbbra is balesetveszélyes a Zrínyi Általános Iskola. A tantestület, a szülők és a gyermekek mielőbb megoldást várnak az új összetételű testülettől.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció a gondoskodó, a következetes, az átlátható és a szolgáltató önkormányzatért dolgozik Kecskemét megújítása érdekében.

Lejer Zoltán

önkormányzati képviselő

Szövetség a Hírös Városért Egyesület