Kezdőlap Jótékonyság Egy hét alatt 20 ezren hívták a 1353-as adományvonalat

Egy hét alatt 20 ezren hívták a 1353-as adományvonalat

Élelmiszerrel, tüzelővel, gyermekeket és időseket támogató programokkal segít Kárpátalján az Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. Szeptember 24-én országos pénzadománygyűjtést hirdettek a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászoruló családnak nyújthassanak segítséget a legnehezebb téli hónapok előtt. A figyelemfelhívás célját szolgálta a szeptember 28-án megrendezett 5. Beregszászi Jótékonysági Félmaraton is, ahol Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a segélyszervezet önkéntesének vezetésével mintegy hatszáz versenyző állt rajthoz a szolidaritás és az összefogás üzenetével.

Az egy hete indult adománygyűjtés legfontosabb csatornája a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet segíteni. Minden kis segítség számít, hiszen csupán 30 hívás a 1353-ra már egy 7500 Ft értékű élelmiszercsomagot jelent, ami egy átlag család 1-1,5 hónapra elegendő alapvető élelmiszerszükségletét biztosítja. 70 hívásból egy nagyobb család számára válhat több téli hónapra elegendő tüzelőadomány, s mindössze 10 hívás kell ahhoz, hogy egy rászoruló gyermek csoportos fejlesztő foglalkozáson vehessen részt. A www.segelyszervezet.hu oldalon, vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással (a közlemény rovatban „Kárpátalja” megjelöléssel) pedig nagyobb összegekkel lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai családokat segítő tevékenységét.

A kampány első hetében több mint 20 ezren tárcsázták az adományvonalat, 5 millió forintot ajánlva föl a meghirdetett célra. Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mondva az eddigi adományokért azt reméli, hogy az október 31-ig tartó pénzadománygyűtjés alatt, azaz a következő egy hónapban is sokan csatlakoznak az összefogáshoz, s még többen fogják hívni a 1353-as adományvonalat. A kampány céljainak elérése érdekében október 5-én jótékonysági sátorral települ ki az Ökumenikus Segélyszervezet a Budapest Európa Sportfővárosa programsorozat Nordic Walking rendezvényére, ahol az interaktív közösségi programok mellett adományozási lehetőséggel is várják az érdeklődőket.