Kezdőlap Események ESÉLY NAP KECSKEMÉTEN

ESÉLY NAP KECSKEMÉTEN

Játékos feladatokkal is készültek a rendőrök, valamint az érdeklődők a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal is megismerkedhettek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2019-ben is eleget tettek a BKM Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház felkérésének. Az együttműködés jegyében Települési Esély Napot szerveztek „Ismerd meg, éld át, fogadd el!” címmel 2019. szeptember 27-én Kecskemét városközpontjában.

A rendezvény hátrányos helyzetű célcsoportokra – gyermekek, fiatalok, idősek, fogyatékossággal élők, romák – kívánta ráirányítani a figyelmet, és egyben bemutatni kulturális, közösségi értékeiket.

A megyeszékhely történelmi főterén az együttműködők az esélyegyenlőséggel érintett célcsoportok számára az Esély színpadon, a Néző-TÉR-en, a Stand-TÉR-en és az Aktív-zónában kínáltak programokat, illetve a rendezvény szervezői több érzékenyítő feladattal is készültek fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Az Esély Napra a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának szakelőadói – Liptai Linda és Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagyok – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrummal (MBC) érkeztek.

Az érdeklődők számára bemutatták a rendőrség szervezetét, az MBC felszerelési tárgyait, az eszközökkel rendelkezésre álló bűnmegelőzési tematikájú lehetőségeket, majd – személyes adottságaiknak megfelelő – prevenciós ajánlásokat osztottak meg a vagyonbiztonság, a közlekedésbiztonság, és nem utolsósorban az áldozatvédelem témaköreiben. Az előadók – az életkori és egyéb sajátosságok figyelembevételével – külön kiemelték az egységes európai segélyhívószám, a 112 jogszerű használatával kapcsolatos tudnivalókat. Az ismeretek átadását a rendőrnők játékos feladatokkal színesítették.