Kezdőlap Kecskemét EURÓPAI MIBILITÁS HÉT KECSKEMÉTEN

EURÓPAI MIBILITÁS HÉT KECSKEMÉTEN

A megyeszékhelyi rendőrkapitányság munkatársai érdekes, interaktív előadásokon tanítják meg a gyermekeknek a főbb közlekedési szabályokat, illetve bűnmegelőzési ismeretekkel is bővítik tudásukat.

Az Európai Mobilitás Hét rendezvénysorozat részeként Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Rendőrkapitányság több éve biztosít lehetőséget arra, hogy általános iskolás diákok baleset- és bűnmegelőzési képzésen vehessenek részt.

A szakemberek a gyermekek életkorának megfelelően felépített interaktív foglalkozásokon beszéltek a közlekedés főbb kérdéseiről: mi mindenre kell feltétlenül figyelnünk, mikor lehet biztonságban a gyalogos, melyek a gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályai, illetve egyáltalán mikor vagyunk részesei a közlekedésnek. Közösen próbálnak válaszolni azokra a kérdésekre, hogy mi számít járműnek, mikor mondjuk, hogy valaki járművel közlekedik, és azt hogyan tegye.

A beszélgetés során a fiatalok elsajátíthatták, hogy milyen magatartást tanúsítsanak az idegenekkel szemben, az utcán, valamint azt is, hogy magukra, értékeikre – bűnmegelőzési szempontból – hogyan tudnak vigyázni. A foglalkozássorozat iránt minden évben számos iskola és osztály érdeklődik.