Kezdőlap Régió Foglalkoztatási Szakmai Nap 2019. 10. 30.

Foglalkoztatási Szakmai Nap 2019. 10. 30.

Mindannyiunkat érintő, fontos rendezvényre hívjuk és várjuk Önt 2019. október 30-án, melynek népszerűsítésében kérjük az Ön segítségét is.

Komoly átalakulás előtt a hazai szakképzés

Országos probléma, hogy szinte minden szakterület munkaerőhiánnyal küzd, gyakorlatilag mára már minden szakma hiányszakma státuszba került. A szakképzést, a gazdaság igényeihez igazítottan kell fejleszteni, amelyhez megoldást kínál az a kormány törekvés, amely a szakképzés, rendszerszintű megújítását és továbbfejlesztését tűzte ki célul.

A kormány megoldási javaslatait a „Szakképzés 4.0” stratégiában foglalta össze, melyet az országgyűlés április végén elfogadott és ezáltal lehetőség nyílt arra, hogy az új szakképzési struktúra választ tudjon adni a munkaerőpiacon felmerült kérdésekre, problémákra. Az új struktúra a gazdaság igényeihez igazított képzések mellett, magában foglalja a bevezetésre kerülő kiemelkedő összegű ösztöndíjrendszert, valamint a részszakképzések lehetőségét. Az új megoldások, támogatások lehetővé teszik, hogy a lemorzsolódó tanulók is a piacképes szaktudás megszerzésével sikeresen helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. A szakképzés átalakításához, a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező szaktanárokra, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt tanműhelyekre van szükség, amivel már a szakmunkásképzés is valódi alternatíva lehet a pályaválasztó diákok előtt.

Az új stratégia bemutatása és a lehetséges jó megoldások bemutatása a célja a megyei önkormányzat 2019. október 30-án, szerdán 10.00 órától megrendezésre kerülő Foglalkoztatási Szakmai Napjának, melyre ezúton sok szeretettel meghívjuk Önt.

Helyszín: Megyeháza nagyterem (6000 Kecskemét, Deák tér 3.)

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, a meghívót csatolva küldöm Önnek!

Kérem, fogadja el a megyei önkormányzat meghívását, megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!