Kezdőlap Hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Kiskőrösön egy balesetet szenvedett sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja. A férfit a járőrök előállították.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. szeptember 29-én 0 óra és 24 óra között Kelebia, Hóduna és Madaras közigazgatási területén összesen huszonkét illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök tizenegy személyt fogtak el, és további öt előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti járőrök 7 óra 25 perckor egy 32 éves helyi lakost igazoltattak, akiről kiderült, hogy vele szemben a Bajai Járásbíróság öt nap szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el, mert a férfi nem fizette be a részére kiszabott helyszíni bírságot.

A megyeszékhelyen bűnügyi őrizetbe vettek egy 56 éves férfit is. Ellene a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés. Az egyik anyagi káros baleset az M5-ös autópálya 73.300-as méterénél – Lajosmizse térségében – történt, ám az esettel összefüggésben forgalomkorlátozásra nem került sor.

Kiskőrösön, a Mészáros Lőrinc utcán közlekedett 21 óra 5 perckor egy 55 éves helyi lakos egy Fiat teherautóval. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi haladása során a járművel letért az úttest bal oldalára, ahol először egy szegélykőnek, majd egy oszlopnak ütközött. A helyszíni szemle során a sofőrrel szemben – aki könnyű sérülést szenvedett – felmerült az ittasság gyanúja, így őt vér-vizelet mintavételre előállították. Az történteket a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Éppen ezért hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a vezetés előtt és alatt egyaránt.

… hogy mindenki hazaérjen!