Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. október 18-án 0 óra és 24 óra között két esetben összesen 12 külföldit tartóztattak fel Homorúd közigazgatási területén. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Tompa, Bácsszentgyörgy és Kelebia külterületén összesen öt migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint tizenkettő anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Két sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Bács-Kiskun megyében ezen a napon kilenc személyt fogtak el, valamint hét előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 15 óra 20 perckor Kiskunhalas belterületén intézkedés alá vontak egy Volkswagen Transportert és annak sofőrjét. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 32 éves helyi gépkocsivezető úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta. A férfit szabálysértési őrizetbe vették.