Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. október 20-án 0 óra és 24 óra között két külföldi férfit tartóztattak fel Bácsalmás közigazgatási területén, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi napon szolgálatban lévő állomány tizenhárom személyt fogott el, és kilenc előállításáról intézkedett. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kiskunhalasi rendőrök 2 óra 45 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy 27 éves férfit, aki egy kiskunmajsai tanyáról a tulajdonos engedélye nélkül elvitt egy tehergépjárművet.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 13 óra 30 perckor őrizetbe vették azt a 22 éves tiszaalpári lakost, aki ellen a járásbíróság önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Egy 39 éves mezőkovácsházi férfi az egyik áruházból lopni próbált, ám cselekménye közben a biztonsági szolgálat munkatársa tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. Az elkövetőt szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Ittas vezetés gyanúja miatt négy sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.