Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. október 21-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen 14 külföldit tartóztattak fel Homorúd, Hercegszántó és Gara közigazgatási területén. A kizárólag férfiakból álló csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Gara külterületén 3 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 2 súlyos sérüléssel járó, valamint 16 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Kecskeméten, a Mindszenti körúton – a Halasi út felől – közlekedett az esti órákban egy 38 éves helyi férfi egy Toyota személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint az 5-ös számú főút kereszteződéséhez érve egyenesen akart továbbhaladni, azonban a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő kerékpárosnak, ezért összeütköztek. A baleset következtében a 47 éves kecskeméti biciklis nő elesett, és könnyű sérülést szenvedett.

Ezen a napon az egyenruhások 12 személyt fogtak el, valamint 9 előállításáról intézkedtek. Közülük 6 fő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 23 órakor őrizetbe vettek egy 27 éves helybélit, mivel elfogását a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elrendelte. A férfit a Kecskeméti Járásbíróság – lopás vétség elkövetése miatt – 300 óra közérdekű munka elvégzésére kötelezett, melyet nem töltött le, így a büntetését átváltoztatják.