Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. október 27-én 0 óra és 24 óra között két esetben összesen kilenc külföldit tartóztattak fel Homorúd és Kelebia közigazgatási területén. Az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatot teljesítő állomány egy migránst megakadályozott abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjen.

Tegnap a járőrök és nyomozók tíz személyt fogtak el, és további hét előállításáról intézkedtek. Közülük egy fő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A kiskunhalasi rendőrök 9 óra 35 perckor egy 21 éves helybélit vettek őrizetbe. A férfi ellen a járásbíróság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 9 óra 50 perckor egy helyi férfit igazoltattak. Az intézkedés során kiderült, hogy ellen több hatóság összesen huszonnégy nap szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

Egy bácsbokodi lakost 12 óra 45 perckor a bajai járőrszolgálat fogott el. Neki a Bajai Járásbíróság jogerős végzése alapján tizennyolc nap szabálysértési elzárást kell letöltenie.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 12 óra 28 perckor egy 18 éves román állampolgárt vettek szabálysértési őrizetbe. A férfi a gyanú szerint egy áruházból lopni próbált, azonban cselekménye közben tetten érték.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Három sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.