Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra alatt megyénk területén négy sofőrt állítottak elő ittas vezetés gyanúja miatt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. október 29-én 0 óra és 24 óra között három esetben negyvenhárom külföldit tartóztattak fel Kelebia és Csátalja közigazgatási területén. Az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány összesen hét illegális migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

 

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók nyolc személyt fogtak el, és további három előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 10 óra 40 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 48 éves helybélit. A nő egy üzletből három szemceruzát kísérelt meg ellopni, azonban cselekménye közben a biztonsági szolgálat tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. Az elkövetővel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

A Kiskőrösön szolgálatban lévő járőrök 21 órakor egy kiskunmajsai lakost igazoltattak. A 22 éves férfiről kiderült, hogy vele szemben a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

 

Megyénkben az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Négy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállítottak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a sofőr részére a járművezetés megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

                                                                                             … hogy mindenki hazaérjen!