Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. október 30-án 0 óra és 24 óra között három esetben összesen 46 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezen a napon a szolgálatban lévő állomány két személyt fogott el, valamint négy előállításáról intézkedett. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint tizennégy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Kecskemét külterületén, az 50457-es számú úton – az M5-ös autópálya felől – közlekedett 19 óra 55 perckor egy 48 éves török férfi egy járműszerelvénnyel. A helyszíni szemle adatai szerint a teherautó az 5-ös számú főút kereszteződésénél úgy kanyarodott balra, hogy a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő Ford személygépkocsinak, ezért összeütköztek. A baleset következtében az autó 74 éves sofőrje és 26 éves utasa – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos sérülést szenvedett.